Veckans middagstips nr 26/2015

Då var min första vecka på nya arbetsplatsen gjord och jag trivs, alla är så trevliga och hjälpsamma. Det är mycket nytt som ska tas in och jag har varit trött på kvällarna och sovit som en stock på nätterna. Jag börjar nu allt mer se hur organisationen är sammanställd. Men nya kontoplaner, koder och kostnadsställen skall programmeras in i mitt huvud. Det kommer nog ta sin lilla tid för det är så mycket, tur att lathundar finns!

Allt fler börjar nu ta ut sina semesterdagar och vardagen ser lite annorlunda ut. För er som fortsätter besöka bloggen så har jag en sommartävling nästa vecka plus att jag delar med mig av ett hemligt recept, så glöm inte att kika in. Jag fortsätter med middagsförslagen som vanligt hela sommaren, så följ den om ni vill eller passa på och testa ett nytt recept nu när ni har tid. Vilket som så hoppas jag att ni har det bra och att solen skiner på er! Kram Nadja

Alla recepten/förslagen är propointsberäknade

Zucchiniplättar med feta och grillad paprika - sommarmat - vvtillsammans- mittviktväktarna - propoints

     Grön potatissallad med rostbiff     Klassiska hamburgare     Ost- och skinkpaj med röd paprika

     Kyckling i balsamico- och oreganosås     Lövbiffsstrimlor med stekt lök i ris     Stekt lax med kall sås

Måndag: Zucchiniplättar med en sås av fetaost och grillad paprika (vegetariskt om du utesluter bacon)

Tisdag: Rostbiff med grön potatissallad

Onsdag: Grillade hamburgare

Torsdag: Ost- och skinkpaj med röd paprika

Fredag: Kyckling i balsamico- och oreganosås

Lördag: Kebabkryddade lövbiffstrimlor med ris och stekt lök

Söndag: Stekt lax med kall sås

Veckans söta: Hallon- och blåbärssmoothie

Fisk med Nachochips

Denna rätt är så enkel att göra. Med lite tacosås och krossade nachochips pimpar du upp din fisk hur lätt som helst. Välj styrka på tacosåsen efter er smak, vi har gärna medium eller hot. Ha gärna lite extra tacosås (1 dl = 1 pp) vid sidan om och får du en sås till potatisen. Servera torsken men den goda färska potatisen som finns nu. Hoppas det smakar!

Propoints: 3 pp/torskrygg enligt receptet nedan. Så billig i propoints att man kan dubblera och ta två bitar. Lägg till propoints för eventuell potatis och extra tacosås.

 Fisk med nachochips

Till 4 bitar torsk:

4 ryggfilé av torsk, 3-4 msk tacosås, 1/2 dl nachochips, gröna bönor, morötter eller andra kokta grönsaker. salt, peppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 200-225 grader. Lägg ryggfiléerna i en smord ugnsform. Salta och peppra fisken. Lägg cirka 1 tsk – 1 msk tacosås på varje ryggfilé. Krossa nachochipsen och strö det över filéerna.

Fisk med nachochips

Låt fisken ugnsbaka i cirka 20-30 minuter, tills den blir vit och fin. Koka eventuellt potatis och grönsaker under tiden. Servera allt tillsammans med lite extra tacosås.

Fisk med nachochips

Smaklig måltid!

Ekologiska kryddor och fria från salt

Santa Maria - ekologiska kryddor - extra fine selection of spices - kryddor - kryddblandningar

Santa Maria har en kryddserie som heter Extra Fine Selection of Spices. Idag finns det 14 stycken olika kryddblandningar i denna serie och 8 av dem är helt fria från salt. Målsättningen är att alla kryddor i denna serie ska endast innehålla rena örter och kryddor. Flertal av kryddorna i denna serie är även ekologiska och Fair-trade märkta.

Kryddblandningar i denna serie är: Italian Basilico, American Cajun, Jamaican Jerk, Peruvian Chili & Lime, Ethiopian Berbere, Maroccan Ras El Hanout, Indian Garam Masala, Indian Mango Curry, Indian Tandoori, Thai Green Curry, Thai Red Curry, Japanese Umami, Japanese Wasabi & Sesame och Japanese Teriyaki. Jag har provat nyheterna America Cajun och Ethiopian Berbere, tummen upp för båda.

Veckans middagstips nr 25/2015

Jag hoppas att ni fick en fin midsommar och det utan regn. Hos oss blev det inget firande då både dottern och jag blev sjuka, men vad är en bal på slottet? Det viktiga är att vi nu mår bättre.

Att laga maten i ugn är riktigt praktiskt och det kräver oftast rätt lite förberedelser. Ta till exempel Ugnstekt falukorvspytt som är måndagens förslag. Skär korven, löken, kasslern i tärningar och lägg allt i en ugnsform, blanda i den frysta tärnade potatisen och in i ugnen för tillagning. Under tiden kan du duka bordet, göra salladen eller bara njuta av solen om du har den. Jag älskar sådana måltider. Ha en fin vecka! / Nadja

Alla recepten/förslagen är propointsberäknade

Ugnstekt falukorvspytt med ägg

     Fiskgratäng med spenat och pinjenötter     Auberginemoussaka - grekiskt moussaka - propoints - viktväktarna -     Grekisk fläskkarré med medelhavssallad med tzatziki - linas matkasse - recept - viktväktarna - propoints - matvete -

     Äggkaka med ost och paprika     Kyckling med champagnesås     Svampgratinerad färsbiff med ris

Måndag: Ugnstekt falukorvspytt

Tisdag: Fiskgratäng med spenat och pinjenötter

Onsdag: Auberginemoussaka

Torsdag: Äggkaka med ost och paprika (vegetariskt)

Fredag: Grekisk fläskkarré med tzatziki och medelhavssallad

Lördag: Kyckling med champagnesås

Söndag: Svampgratinerade färsbiffar

Veckans söta: Brysselkakor

Instagram: Nadjaskitchen

Facebook: Nadjaskitchen.se

Gott till midsommar

Jordgubbar, vad kan vara mera självklart än jordgubbar till midsommar Flera tips kommer här och de är alla propointsberäknade till er som är Viktväktare.

Jordgubbscheesecake 1  Somrig jordgubbstårta

Om det är soligt och varmt så passar denna frusna Jordgubbscheesecake, men en somrig Jordgubbstårta med maränger är också så gott!

Jordgubbstriffle med mandel och kokos  Jordgubbspaj

Men om du vill göra något enkelt men gott så är denna Jordgubbstrifle utmärkt eller denna smuliga Jordgubbspaj med vit choklad.

Veckans middagstips nr: 24/2015

Då är sommaren här, barnen slutar skolan och i och med midsommar så börjar även många med sina semestrar. Jag kommer att fortsätta lägga ut middagstipsen hela sommaren, så kika gärna in även när ni har semester. Temat denna vecka är lättlagat, för man vill inte stå så länge bredvid spisen när man har det ledigt och solen skiner. Jag kan berätta att Köttfärsenchiladas är även goda som kalla och därmed även perfekta att ta med till stranden, utflykten eller liknande. Det är bara att hoppas att solen och värmen kommer tillbaka. Två, tre fina dagar fick vi här där jag bor och sedan blev det kallt igen med moln och regn. Hur det nu än blir så kommer jag att uppdatera bloggen hela sommaren, så jag hoppas vi ”ses”, om inte så får jag passa på och önska er en riktigt fin sommar! Nadja

Alla förslagen nedan ska vara propointsberäknade

Köttfärsenchiladas

     Citron- och vitlökshoki med rostade tomater     Omelett med skinka, paprika och mozzarella    Rosmarin- och vitlöksmarinerad kotletter

     Chorizo i paprika och chilisås     Kycklingburgare med rökt paprikadressing - propoints - vvtillsammans -mitt viktväktarna     Helgskinka med sesamfrö och senapsgriljering

Måndag: Köttfärsenchiladas

Tisdag: Citron- och vitlökshoki med rostade tomater

Onsdag: Omelett med mozzarella, rökt och paprika

Torsdag: Chorizo i paprika- och chilisås

Fredag: Rosmarin- och vitlöksmarinerade kotletter 

Lördag: Kycklingburgare med dressing

Söndag: Helgskinka med sesamfrö

Veckans söta: Snabba hallongifflar

Äggmuffins med kyckling

Det här är riktigt roligt. Marianne är också en Viktväktare och för ett tag sedan så hade hon en egen variant efter mitt recept Äggmuffins i en grupp på facebook. Istället för skinka har hon använt kycklingpålägg och keso. Jag tyckte det lät så gott så jag bad henne gästblogga här och hon tackade som tur var ja. Här kommer lite kort om henne:

Marianne heter jag och har varit med i viktväktarna flera gånger och aldrig nått min målvikt, men den här gången ska jag inte ge upp. Älskar att laga mat och hitta på eller ändra i recept så att det blir på mitt sätt. Gift och har inga barn men har 7 katter som är mitt allt.

Äggmuffins med  kyckling och keso - vvtillsammans - propoints

Till 10 stycken äggmuffins behöver du:

Äggmuffins: 100 gram strimlad kycklingpålägg, 1 bit strimlad purjolök, 6 ägg, 1 dl vatten, 6 msk keso 1,5 %, salt, svartpeppar

Vitkålssallad: 1/4 liten färsk vitkål, 2 pressade vitlöksklyftor, 3/4 dl turkisk youghurt 3,5 %, 2 msk majs

Gör så här:

Lägg den strimlade kycklingen och purjolöken i 10 stycken muffinsformar. Vispa ihop äggen med vattnet och keso. Salta och peppra. Fördela detta i muffinsformarna och grädda dem i 200 grader och i cirka 30 minuter. Strimla vitkålen och blanda ihop den med de övriga ingredienserna. Servera det tillsammans med muffinsarna.

Propoints: Det är 2 pp per muffins inklusive vitkålssalladen.

Ett stort tack till Marianne för att hon ville dela med sig av detta recept. Jag önskar henne ett stort lycka till och hoppas att hon når sin målvikt denna gång.

Fotografi: Marianne

Lithells nya rökta korvar

Lithells - rökta korvar - grill - grillkorv - chorizo - kabanoss - vvtillsammans - propoints -viktväktarna

Är du en av dem som grillar mycket? Då vill jag passa på och tipsa dig om Lithells  specialrökta korvar. Tre korvar som har fått bli extra rökta i al- eller bokspån. Chorizo- och Kabanosskorvarna har 71 % köttmängd och Grillkorvarna har 60 % köttmängd. Korvarna stoppas och röks i Sköllersta och är tillverkade med svenskt kött. De är mycket mättande på grund av den höga kötthalten och för dig som följer Viktväktarnas program så är en korv 8 propoints.