Kycklingröra med soltorkade tomater

 

En superenkel vardagsrätt som smakar mycket. Den har lite syrlighet från crème fraiche, mycket smak från de soltorkade tomaterna och lite hetta från chilin och cayennepepparn. I originalreceptet så är det riktigt bacon (fläsk) som används. Här har jag använt kycklingbacon istället för att få ner pointsvärdet lite. Mycket gott, så prova och se själv. Här serveras rätten med pasta men det går lika bra med potatis, ris eller annat.

Till 4 portioner behövs det:

500 g kycklingfilé

2 tsk rapsolja

1-2 krm cayennepeppar

1 bit purjolök (ca 10 cm)

1/2 röd chilipeppar (jag använder den frysta som är färdig hackad)

4 soltorkade tomater i olja (avrunna)

2 dl creme fraiche lätt (15%)

1 dl vatten

4 portioner okokt pasta (4 dl om du följer ViktVäktarna)

1 paket bacon/kycklingbacon

Gör så här:

  1. Koka pastan enligt förpackningens anvisningar.
  2. Strimla kycklingen och fräs den i panna med rapsoljan.
  3. Hacka purjolöken och chilin. Låt det fräsa tillsammans med kycklingen.
  4. Krydda med salt, cayennepeppar och eventuellt svartpeppar.
  5. Strimla soltorkade tomater och blanda även ner dem i röran.
  6. Häll på crème fraiche och blanda.
  7. Häll även i vattnet. Blanda och sänk värmen. Låt det puttra i några minuter så att alla smakerna får komma till rätta.
  8. Smaka av med eventuellt mera kryddor.
  9. Strimla/skär baconet i mindre bitar. Fräs upp det i en torr panna. Låt bitarna rinna av på hushållspapper om du använder riktig bacon (fläsk).
  10. Häll upp pasta och kycklingröran i fyra tallrikar och strössla över baconet.
  11. Servera rätten med grönsaker vid sidan om.

ViktVäktarna

  • WW Points: Denna rätt har totalt 10 points med kycklingbacon, 14 points med fläskbacon och 9 points utan bacon.

9 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.