Måltider för endast 8 propoints per portion

Ibland vill man ju snåla in på sina propoints (poäng som man räknar i Viktväktarnas program) av olika anledningar och äta måltider som kostar lite mindre av dem. Sallader och soppor är då oftast alternativen man tar. Men det finns riktiga måltider som inte heller kostar så mycket i propoints och här kommer 6 tips där måltiderna endast är 8 pp per portion. Jag tror att det finns något för allas smaker, så våga provlaga och smaka.

   Auberginemoussaka - grekiskt moussaka - propoints - viktväktarna -     Het vegetarisk böngryta

Auberginemoussaka eller Het vegetarisk böngryta

Kycklingwok med ris     Halstrad hoki med basilika sås

Kycklingwok med ris eller Halstrad hoki med frisk basilikasås

      Fläskfiléwok med stekta nudlar     citron- och vitlöksdoftande pasta

Eller Fläskfilé med stekta nudlar och Krämig Citron- och vitlökspasta

Print Friendly

Efter vecka 2 och 3

Jag har torsdagar som vägningsdag (onsdag eftermiddag om jag går på möte) och har på så sätt hela min Veckobonus tillgodo inför helgen och kan på så sätt äta det jag vill ha utan att behöva avstå från något. Det passar mig jättebra då helgen kan vara svår med många frestelser. Veckans viktiga 38

Vecka 2 var matmässigt lite jobbig måste jag få säga. Sonen ville ha Tacopizza till middag under helgen och så blev det. Det var riktigt gott och jag märkte att jag blev fort mätt men åt en extra bit ändå. På jobbet har det varit avtackning och en tårta från Konditoriet Spaaks tackar man inte nej till. Det blev en bit av deras goda White Lady tårta. Summa summarum av denna vecka så åt jag mer än vad jag hade propoints till men gick ner ändå. Dock endast 100 gram.

Vecka 3 så blev mitt matintag bättre förutom på fredagen då gubben min och jag firade vår bröllopsdag, 27 år tillsammans!. Tur att jag hade Veckobonuset, för det rök en hel del propoints den kvällen men jag avnjöt en riktigt god och fin oxfilémedaljong med pommes frites och beasås. Värt varenda lilla poäng. Viktnedgången blev 1,2 kg efter denna vecka!

Jag har skrivit ner precis ALLT och har på så sätt haft full kontroll över hur mycket jag har ätit istället för att bara strunta i det hela. Och det är A och O för att detta ska fungera…i alla fall för mig. Nu kör jag på med vecka 4.

Berätta gärna hur det går för er.

 

Print Friendly

Kokboken: Smart Skräpmat

Smart skräpmat med Amit och ViktväktarnaÄntligen har jag fått denna kokbok i min ägo! ”Smart Skräpmat” med mästerkocken Amir och Viktväktarna. Så gott som från första sidan så har jag sagt: ”Åh, vad gott, det måste jag prova”. Recepten låter så smarriga och bilderna får det att vattnas i munnen på en. Du finner recept så som Cheeseburgare med coleslaw, Falafel med myntasås, Mexican pulled chicken, Nötkebab, Philly cheese steak Sandwich, Texas beef chili, Spagetti meatball, Ryggbiff med glasnudlar thai style, Beer Can Chicken och många andra recept som verkligen ligger i tiden. Om du vill investera i någon kokbok från Viktväktarna så är det denna du ska ha. För här bevisar Viktväktarna ytterligare ännu en gång att allt är tillåtet att äta och inget är förbjudet. Viktväktaras mat är inte bara en massa grönsaker och man behöver inte utesluta något från sin kost. Viktväktarna står för god, vällagad och vanlig mat som alla äter men som är tillagad på ett annat och mer viktvänligt sätt. Betyg: 5/5 men några +++ efter.

PS! Om du är medlem i Viktväktarna så finns några av recepten på deras hemsida, annars så kan du se fram emot att få se några av dem här. Problemet är bara att jag kan inte bestämma mig för vilket recept jag ska prova först.

Print Friendly

Veckomeny 34/2015

Söndag igen och det innebär planering av middagarna inför nästa vecka. Laga gärna någon extra portion när du väl håller på. Det brukar inte ta någon längre tid men däremot så sparar det mycket tid att ha färdiga matlådor att plocka fram när det väl behövs. Eller så har du en lunchlåda att ta med till jobbet nästa dag och du sparar både en slant och har koll på din propointsbudget. Ha en bra vecka! Nadja

PS! Prova Pastawoken med vitlökskyckling, du kommer inte att ångra dig…supergott!

Tagliatelle med vitlökskyckling

     Mexikansk grönsakspizza med tacotopping - linas matkasse - vegetariskt - propoints - nadjaskitchen.se - taco -     Kabanoss- och äggrörepanna     fisk- och paprikagratäng med ajvar - viktväktarna - propoints - vvkasse - viktväktarrecept - recept med propoints

Quesadillas med ost, skinka och salsa     Köttfärsrulle med skinka och ost    Filé i dragon- och senapsås - propoints - viktväktarna - vvtillsammans - dragon - senap

Måndag: Pastawok med vitlökskyckling och grönsaker

Tisdag: Mexikansk grönsakspizza med tacotopping

Onsdag: Kabanoss- och äggpanneröra

Torsdag: Fisk- och paprikgratäng med ajvar

Fredag: Quesadilla fylld med skinka, ost och salsa

Lördag: Köttfärsrulle med skinka och ost

Söndag: File i dragon och senapssås

Veckans söta: Syltkakor med mandelflarn

Print Friendly

Fisk i gräddig purjolöksås

Att tillaga fisk brukar gå väldigt fort, därför rekommenderar jag att börja skala och koka potatisen först. Här får du lite av en ”allt-i-ett” panna då du lägger ner fisken i gräddstuvningen. Om du inte gillar purjolök så går det bra att byta ut den mot någon annan grönsak, exempelvis vitkål eller morötter som också är gott att stuva.

Propoints: 6 propoints/portion. Lägg till propoints för potatis eller liknande.

Hoki med gräddig purjolökssås-vvtillsammans-propoints-viktväktarna-

Till 4 portioner behöver man:

600 g valfri vit fisk, salt och citronpeppar efter smak, 1 tsk rapsolja till stekning

Purjolökssås: 1 stor purjolök, 1 tsk rapsolja, 2 1/2 dl matlagningsgrädde 15 %, salt, peppar, ev 1-2 msk pressad citronsaft

Gör så här:

Ansa och skölj purjolöken. Skär den grovt. Fräs den i lite rapsolja snabbt utan att den tar färg. Tillsätt grädde. Låt blandningen puttra på svag värme i några minuter. Krydda med salt, peppar och eventuellt lite citronsaft. Skär fisken i så att det blir 4 bitar. Hetta upp en stekpanna med lite rapsolja. Stek fisken gyllenbrun 2-4 minuter per sida beroende på tjocklek. Salta och peppra.Hoki med gräddig purjolökssås-vvtillsammans-propoints-viktväktarna-Lägg fisken i pannan med den gräddstuvade purjolöken så att den får puttra med i några minuter. Servera fisken med kokt potatis och citron att pressa över fisken med. Smaklig måltid!

 

Print Friendly

Oregano- och paprikabiffar

Jag är mycket för att det ska gå snabbt med vardagsmaten. Dessa är snabba att göra och får en god smak av oregano. Jag serverade biffarna tillsammans med jasminris och champinjonsås till.

Propoints: 6 propoints per portion, lägg sedan till points för sås, ris eller potatis. Om du använder 5 % nötfärs så blir det 0 propoints för er som kör mättande dag.

Oregano- och paprikabiffar, 4 portioner

500 g nötfärs 10 %, 1 röd paprika, 1 gul lök, 2 msk tomatpuré, 1 tsk oregano, salt, peppar

Gör så här:

Hacka löken och paprikan väldigt smått och fint , gärna i matberedare. Blanda ihop det med färs, tomatpuré, oregano, salt och peppar. Forma till biffar och stek dem i lite matfett på vardera sidan. Servera det med jasminris eller potatis till.

Oregano- och paprikabiffar

Oregano-och paprikabiffar

Print Friendly

Veckomeny 33/2015

Bloggen har fått ett nytt utseende! Jag hoppas att ni kommer gilla den, själv gillar jag den och tycker det ser bättre ut. Hissa eller dissa den gärna. Vad ni tycker är viktigt, så berätta. Denna vecka tipsar jag er att prova Kyckling med mozzarella, grillad paprika och pinjenötter. En rätt som är god, känns lite lyxig och är så enkel att tillaga. Ha en riktigt fin vecka! /Nadja

Kyckling med mozzarella, pinjenötter och grillad paprika

Falafel i tunnbröd     Kryddig Jambalaya     Fisk med gremolata

Pasta Carbonara-viktväktarna-propoints-nadjaskitchen,se-leggera,spagetti,rökt skinka, ärtor-     Grekisk fläskkarré med tzatziki o medelhavssallad - linas matkasse - propoints - recept - viktväktarna -      Barbequekotletter med grönsaksris

Måndag: Falafel i tunnbrödrulle (vegetariskt)

Tisdag: Kryddig Jambalaya

Onsdag: Fisk med gremolata och mild citronsås

Torsdag: Pasta Carbonara Leggera

Fredag: Kyckling med mozzarella, grillad paprika och pinjenötter

Lördag: Grekisk fläskkarré med tzatziki och medelhavssallad

Söndag: Barbequekotletter med grönsaksris

Veckans söta: Chocolate Chip Cookies

Print Friendly

Helstekt Fläskfilé

Detta var gott! Marinera köttet i minst en timme (jag marinerade den säkert i 3 timmar), bryn den snabbt runt om i en stekpanna och efterstek den sedan i ugn i cirka 15-20 minuter. Ja då får du ett väldigt saftigt och mört kött som är jättegott. Köttet kan serveras som den är till valfria tillbehör. Men du kan även servera den kall genom att skära köttet tunt och lägga den på till exempel en salladsbädd och servera den vid en bjudning tillsammans med en potatissallad. Om du ska servera köttet kallt så kan du även tillaga den dagen innan, men vänta med att skära upp den tills det är dags att servera.

Propoints: Min viktväktarcoach har sagt att om man marinerar en köttbit som är hel (ej skuren i skivor/bitar), då behöver man inte räkna på marinaden. Det innebär att du bara behöver räkna för fläskfilén, i detta fall 4 pp/portion. Men om du ändå vill räkna med marinaden så blir det 7 pp/portion enligt detta recept. Fläskfilén ingår i mättande dag, är osäker på hur ni gör med marinaden.

Helstekt fläskfilé - propoints - vvtillsammans - viktväktarna-mättandedag-

Till 4 portioner behöver man:

700 gram fläskfilé

Marinad: 3 msk olja, 1 msk kinesisk olja, 1 tsk sambal oelek, 2 finhackade vitlöksklyftor, 2 krm grovmalen svartpeppar, ev lite salt

Gör så här:

Putsa köttet fri från senor och fett. Blanda ihop marinaden och häll i dubbla plastpåsar. Lägg i köttet och vänd runt om så att marinaden kommer över hela filén. Låt köttet vila i minst 1 timme i kylskåp.

Helstekt fläskfilé - propoints - vvtillsammans - viktväktarna-mättandedag-

Sätt ugnen på 200 grader. Ta upp köttet ur marinaden. Låt det rinna av. Bryn köttet runt om i en stekpanna. Lägg över köttet på en bakpappersklädd plåt. Stick en stektermometer i den tjockaste delen av köttet. Efterstek köttet i ugnens mitt till en innertemperatur på ca 70 grader, det är ungefär 15-20 minuter.

Helstekt fläskfilé - propoints - vvtillsammans - viktväktarna-mättandedag-

Ta ut köttet och låt det svalna lite innan du skär upp den i tunna bitar. Servera köttet med valfritt tillbehör eller som på bild med ugnsstekt potatis, tzatziki (gjord på lättyoghurt) och sallad.

Print Friendly