Chokladsnittar med maräng

 

Nu är jag hemma igen och tar nya tag med både bloggen och viktväkteriet. Semestern har varit toppen, vi har njutit och ätit gott i massor. Därför tar jag tag med Viktväktarna på en gång, här ska många kilon bort. Dessa kakor bakade jag under semestern och de blev en riktig höjdare. Kakan bara smälte i munnen och receptet delades ut till de flesta.

Chokladkaka med maräng

Till en sats (40-45 stycken kakor) behöver du:

Chokladkaka:  2 3/4 dl vetemjöl, 2 msk kakao, 1/2 dl socker, 150 g smör eller margarin, 1 äggula

Maräng: 2 äggvitor, 1 1/2 dl socker

Garnering: eventuellt lite chokladströssel

Gör så här:

Blanda mjöl, kakao och socker och finfördela smöret häri. Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop till en deg. Dela degen i tre bitar och rulla ut varje bit till en längd som är lika lång som plåten. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem.

Chokladkaka med maräng

Gör marängen: Vispa ihop äggvitorna till skum. Tillsätt sockret under vispning och vispa i några minuter. Bred marängen på längderna och strö eventuellt på strössel. Grädda i 15 minuter i 175 grader. Låt längderna stå i 10 minuter innan du skär varje längd i 15 sneda bitar. Låt kakorna kallna helt.

Chokladkaka med maräng

Viktväktarna

Smartpoints: Och till oss viktväktare så är en kaka 3 smartpoints utan chokladströsslet medräknat (vid 35-45 stycken kakor). Hela satsen är 121 smartpoints. Helt klart värda varje smula!

Propointsvärde: Och till oss viktväktare så är en kaka 2 propoints utan chokladströsslet medräknat (vid 35-45 stycken kakor). Hela satsen är 70 propoints. Helt klart värda varje smula!

3 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.