Vallmoflätor

 

Då har jag varit i farten igen och bakat ett nytt bröd – denna gång Vallmoflätor. Hur brukar ni göra? Bakar ni eget bröd eller köper ni färdigbakat? Jag brukar variera. Här kommer receptet:

Vallmofläta

Vallmoflätor, 2 stycken

13 dl vetemjöl, 50 g smör eller margarin, 1 1/2 tsk salt, 1 msk strösocker, 50 g jäst, 5 dl mjölk (37 grader), ägg och vallmofrön till pensling (gärna både blå och vita)

Gör så här:

Lägg mjölet i en skål. Finfördela smöret i skålen och tillsätt salt och socker. Smula jästen och tillsätt fingervarm mjölk. Arbeta degen väl tills den släpper skålens kant. Låt degen jäsa övertäckt i 30 minuter. Ta upp degen och dela den i två bitar. Dela varje i tre bitar och rulla ut längder. Fläta ihop och lägg brödet på plåt med bakpapper. Låt bröden jäsa övertäckta i 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö på vallmofrön. Grädda bröden i cirka 20 minuter.

2 kommentarer

  • Jennie

    Just nu håller jag en tävling där man kan vinna riktigt trevligt ”höstlovs-bak-paket”!
    Läs mer om tävlingen på min blogg!!

    Kram, Jennie

     
  • Jennie

    Åh vilket fint bröd!
    Och tack så hemskt mycket för tipsen!
    Bakade själv Vörtbröd igår som blev underbart goda! De är de bröden jag lyckats bäst med samt de godaste jag ätit i ”vörtbröds-väg” hitills! =)

    Jättefin och inspirerande blogg du har, den kommer jag fortsätta läsa!

    Kram, Jennie

     

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.