Bönsallad för två

 

Här kommer receptet på bönsalladen som jag tidigare utlovade.  Den är perfekt till grillat, om du vill äta vegetariskt och om du äter enligt GI-metoden. Bönorna är mättande och mycket fiberrika och nyttiga. Om du inte är så förtjust i bönor så kan du prova att krydda och marinera dem som jag har gjort här – de får en annan smak och blir inte lika tråkiga.

Bönsallad för två:

200 g vita cannellinibönor, 200 g röda kidneybönor,1 dl söta majskorn, 2 salladslökar, 1-2 tomater, 1 litet salladshuvud av isberg, 2 tsk äppelcidervinäger, ev. lite olja, salt, peppar, lite hackad persilja

Gör så här:

Blanda ihop bönorna ihop med majskornen i en större skål. Krydda med vinägern, ev lite olja, lite hackad persilja, salt och peppar och blanda ordentligt. Låt bönorna marineras medan du skär salladslöken, tomaterna och salladen i små bitar. Blanda ihop allt och servera.

ViktVäktarna

  • WW Points: det blir 0 points då allt är nollpointsmat – räkna oljan om du har med det.

8 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.