Supergod chokladsås till glass

 

Det här receptet fick jag av min chef på jobbet och den är verkligen supergod. Vi hade avtackning av en kollega en dag och då bjöds det på glass tillsammans med denna sås. Jag tror inte det var någon som inte tyckte den var himlans god. Det är egentligen ett Milda recept och de kallar den för kolasås men jag tycker den smakar mer choklad och påminner mig lite om McDonald’s varma chokladsås som de har över sin glass. Den är verkligen värd att provsmaka!

1 sats Chokladsås:

1 dl strösocker, 1 tsk vaniljsocker, 1 msk kakao, 1/2 dl sirap, 1/2 dl vispgrädde, 50 g milda eller annan margarin

Gör så här:

Blanda alla ingredienserna i en kastrull. Koka blandningen tills den har tjocknat. Det tar ungefär 4-5 minuter eller så kan du göra kulprovet. Låt såsen svalna lite innan du serverar den på glassen för annars är risken att den smälter ner allt.

Om såsen skulle stelna för mycket så är det bara att värma upp den igen. Du kan även göra en dubbel sats och förvara den i cirka en vecka i kylskåpet. Jag har även provat att göra den på 15 % Matlagningsgrädde och det smakade lika gott för det men med mycket mindre kalorier.

PS! På bilderna så är det god vaniljglass serverad till den chokladsås men som pricket över i’et så har jag lagt en Kanelhavrekaka i varje glas..kunde inte ha blivit bättre…

ViktVäktarna

  • WW Points: totalt har receptet 59 points, vid 6 portioner blir det 10 points per portion

8 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.