Köttfärsfyllda paprikor

 

Den här rätten tar lite längre tid att göra då den har flera olika moment innan den är klar. Men det är bara planering som gäller eller så tar man och gör den på en helgdag då man har mer tid att stå vid spisen. Tokgott är det i alla fall! Det går jättebra att ha dem i matlåda nästa dag eller frysa in (paprikan blir lite mjuk bara).

Detta behöver du till 12 mellanstora paprikor:

12 paprikor (gärna röda och gula då de ger mer sötma), 1 gul lök, 1 vitlöksklyfta, 1 kg nötfärs (max 10 %), 2 msk matolja, 4 dl okokt ris, 6 dl vatten, 2 grönsaksbuljongtärningar, 6 msk tomatpuré, salt, peppar

Gör så här:

Skala och hacka lök och vitlök. Fräs dem tillsammans med färsen i olja tills allt är brynt. Lägg i ris, rör om och späd med vatten. Tillsätt buljongtärning och tomatpuré. Krydda med salt och peppar. Låt sjuda upp.

Tvätta paprikorna. Skär ett tunt lock på varje paprika och kärna ur dem. Smaka av köttfärsfyllningen och fyll sedan paprikorna med röran. Lägg gärna tillbaka locket på paprikan så ser det snyggare ut. Ugnsbaka paprikorna i ugn (200 grader) tills riset är mjukt, provsmaka efter 20 minuter med det kan ta upp till 30 minuter. Smaklig måltid!

TIPS! Om du vill ha variation så kan du lägga till en tsk eller två oregano för att få en annan smak. Eller varför inte majs och tacokrydda och vips har du fått tacofärsfyllda paprikor.

ViktVäktarna

  • WW Points: 8 points per fylld paprika

Följ mig även på Instagram: Nadjaskitchen.se

5 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.