Ridderheims, våra kära leverantör som gör underbar god skinka och annat kallskuret, satsar nu på kompletta smaksättare att röra ner i nykokt pasta. Detta är inga riktiga pastasåser med andra ord och där kom min första besvikelse när jag fick hem detta lass. Fem olika smaker har de plockat fram och alla är oljebaserade röror, där kom nästa besvikelse. Jag har provsmakat två av dem, gav bort två och den tredje står kvar i kylen. Ridderheims tipsar även att dessa röror passar även bra till en bruschetta, sallad eller som topping på en pizza. Och jag kan hålla med om det, som pastasåser går de inte hem alls hos mig, men till det andra så kan det bli mycket gott och bra om häller bort en hel del av oljan, för den finns det i överflöd av. Rörorna finns i dessa smaker: Bacon & Tryffelchampinjon + Kräftstjärtar, Dill & Soltorkade tomater + Mozzarella, Parmesan och Körsbärstomater + Pesto med Long Sherrytomater och  Toscanska grillade grönsaker.  

Smaktest Bacon med tryffelchampinjon:

Så här står det på förpackningen: ”Härlig rökig bacon, soltorkad tomat och tryffeldoftande champinjon. Denna blandning för tankarna till en klassisk pasta carbonara fast i en moderniserad,  lite lyxig tappning” .

Jag kan inte hålla med! Munnen är full med smak av endast soltorkade tomater och någon rökig bacon kände jag inte alls av. För min del så var det alldels för mycket av den soltorkade tomaten, den dominerade helt så att baconet och champinjonerna försvann. En annan negativ känsla var de oljiga och flottiga läpparna man fick av oljan. Varför behövde man så mycket olja kan man undra? Denna röra skulle jag hellre använda som topping till en Foccacia till exempel och Ridderheims bör ändra på namnet för någon Bacon eller champinjon fanns det knappt något av. Betyg: 2/5.

Smaktest Toscanska körsbärstomater:

Denna var lika oljig som föregående men med mindre smak, fast ändå lite godare och behagligare. Jag får allmer en känsla av att detta inte är passande som pastasåser, denna röra skulle jag hellre använda till en pastasallad, där kunde den bli en ren hit faktiskt.  Betyg 3/5.

Smakerna Kräftstjärtar, dill och soltorkade tomater och Mozzarella, Parmesan och körsbärstomater fick min arbetskollega Annelie provsmaka och hon och hennes familj tyckte att den ena var tam i smaken och den andra var okej, men det blev ingen hit där heller som pastasås.

Röran med Pesto med Longsherry tomater står just nu i kylen och avvaktar dotterns studentmottagning på onsdag och kommer att användas som topping till bruschetta istället, eventuellt som smaksättare till sallad men inte som en pastasås.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *