Gaffelkakor med kokos

 

När jag satte min första tugga i denna kaka kändes det som om jag åkte tillbaka till barndomen. Gaffelkakor med kokos åt jag mycket hos min bästa kompis som hade en bakglad mamma. Dessa är superenkla att göra, precis som alla andra gaffelkakor. Det är bara att blanda ihop alla ingredienser och rulla dem i bollar, lägga på plåt, tryck ut dem lätt med en gaffel och in i ugnen. Inom en halvtimme är första turen klar och det är bara att börja mumsa på dem. Varför inte överraska dem där hemma med lite småkakor till eftermiddagsfikat? Som alltid när det gäller småkakor så är antalet på ett ungefär, det beror helt på hur stora bollar du gör. Jag tror att jag fick cirka 40 stycken denna gång men receptet säger 50 småkakor. Jag har räknat ut hur mycket hela satsen är så att ni lätt kan dela det med antalet kakor ni får. Kakorna går bra att frysa in.


Till cirka 40-50 stycken behöver du:

200 g smör/margarin

4 msk strösocker

1 tsk vaniljsocker

1 1/2 dl kokosflingor

3 dl vetemjöl

Gör så här:

  1. Skär upp smöret i en bunke och låt det gärna stå framme en stund så att det får mjukna upp lite.
  2. Häll på socker och vaniljsocker. Rör ihop till en jämn smet med elvisp eller maskin.
  3. Tillsätt kokosflingorna samt mjöl och rör ihop till en fin smet.
  4. Rulla smeten till små bollar och fördela på en bakpappersklädd plåt med avstånd emellan.
  5. Tryck alla kakor med en gaffel. Grädda i 200 grader, mitt i ugnen, i 8-10 minuter. Kakorna ska få en vacker gyllene färg.

ViktVäktarna:

  • WW Points: hela satsen har 126 points med 80% margarin. Dela det med antalet kakor du får. Tex om du får mellan 37-50 småkakor så blir det 3 points per kaka. Så värt det enligt mig.

 

5 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.