Ägg, Vegetariskt, Viktväktarna Smartpointsrecept

Äggkaka med ost och söt paprika

En äggkaka med smak av paprika och ost. Denna rätt är perfekt när man vill ha något snabblagat, lätt, gott och slippa stå så länge framför spisen. Den passar både till lunch och som kvällsmål. Och vill man inte ha den helt vegetariskt så kan slänga ner lite skinka eller korv. Servera gärna en sallad och en brödbit till.

Till fyra portioner behöver du:

200 g ost (max 17 %) , 1 röd paprika, 5 ägg, 75 g smör, 3 msk vetemjöl, 1/2 tsk bakpulver, 1 krm vitlökspulver, salt, peppar, 250 g Keso (max 1,5 %), matfett till formen

Gör så här:

Skär osten i små tärningar. Skälj och kärna ur paprikan. Skär även den i små tärningar.  Smält smöret. Vispa upp äggen lätt. Blanda mjöl, bakpulver, och vitlökspulver.Vispa samman smöret och mjölblandningen med äggen. Salta och peppra efter smak. Blanda ner ost- och paprikatärningarna samt Keson. Häll blandningen i en smord och ugnssäker form (cirka 1 1/2 liter).

Grädda i ugn vid 175 grader i cirka 30-35 minuter eller tills äggkakan har stelnat och fått fin guldgul färg. Servera med en god sallad och brödbit. Smaklig måltid!

Viktväktarna

Smartpoints: 16 smartpoints per portion

Propointsvärde: 12 pp/portion

Print Friendly, PDF & Email

9 Comments

  • Mårtenssons kök

    2011/06/07

    Vilket bra tips på enkel och snabbt tillagad mat, det behövs i denna sommarvärmen:)

  • Sofie

    2011/06/07

    Gott 🙂

  • Låter verkligen himla gott

  • Katarina

    2011/06/08

    Låter gott med äggkaka!

  • Miriam

    2014/04/01

    Vad blev pp på denna per portion?

  • Nadja

    2014/04/02

    Hej Miriam. Det blir 12 propoints per portion om du väljer max 17% ost och 1,5 % keso.
    Hälsningar Nadja

  • Nina

    2015/02/02

    Denna blir dagens middag! Låter så gott!

  • Nina

    2015/02/02

    Galet gott var det! Både jag och barnen mumsade i oss detta!

  • Nadja

    2015/02/02

    Det var roligt att höra att även barnen gillade det. Jättekul! Tack för att du återkom med betyg =) / Nadja

Kommentera