Äggkaka med squash

 

En enkel men god och mättande måltid får du om du gör denna Äggkaka. Den är fylld med riven squash/zucchini och passar både till frukost, lunch och när du vill ha en enklare middag. Den är helt vegetarisk men om du vill så kan man komplettera rätten med stekt fläsk, bacon eller liknande. För att variera rätten så kan man riva ner morötter istället för squash.

Till 4 bitar behöver man:

  • 200 gram squash/Zucchini
  • 5 ägg
  • 4 dl (laktosfri) mellanmjölk
  • 1 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • lite peppar
  • 1 tsk smör/olja till formen

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Riv squashen/zucchinin med grova delen av rivjärnet och pressa ut överflödig vätska. Vispa lätt ihop ägg, mjölk, mjöl och kryddor.
  3. Tillsätt sedan squashen/zucchini.
  4. Smörj en mindre ugnsform och häll i smeten.
  5. Grädda mitt i ugnen tills smeten har stelnat och fått färg, cirka 20-25 minuter.
  6. Servera med en god sallad till.
  7. Om du vill ha kött (bacon, fläsk m.m.) till så är det bara att steka upp det i en torr panna och servera det tillsammans med äggkakan. Smaklig måltid.

ViktVäktarna

  • WW Points: Hela kakan har 12 points . Vid 4 bitar så blir det 3 points/bit.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.