Kökstillbehör, Nadja tipsar

Äggkokare och garlic card

Jag har införskaffat mig en äggkokare för mikro från ninasmat.se. Jag måste erkänna att jag var lite skeptisk när jag köpte den, men tänkte att om den fungerar så är det en toppengrej att ha på jobbet. Då kan jag koka ägg till lunchsalladen eller kanske till och med till frukostmackan.

Så nu har jag provkokat ett ägg här hemma och resultatet blev toppenbra faktiskt. Ägget exploderade inte i mikron utan blev väldigt bra kokt. Jag valde att mikra den på 3 1/2 minut och den blev precis som jag ville ha den, lagom lös men inte rinnig utan just sådär när gulan håller på att stelna. En varning dock, äggkokaren blev väldigt varm så hantera den varsamt efter kokning i mikron. Betyg: 4/5.

 

En annan produkt som jag har testat är Garlic Card, en jättefin röd en – precis som på bilden. Det är bara att skala en vitlöksklyfta och sedan riva den på kortet som inte är större en ett kredikort typ. Resultatet blir att du får en vitlökspuré som du kan använda till din dagliga matlagning. Det positiva är att den ger mera smak än skivad och hackad vitlök gör och den är enklare att rengöra än vad en vitlökspressare är. Kan även diskas i maskin utan problem. Betyg: 4/5

Båda grejerna är billiga att införskaffa men som kan förgylla din tillvaro riktigt bra. Jag vill ha fler såna här saker i köket!

 bloglovin

Print Friendly, PDF & Email

2 Comments

  • Den där vitlökssaken är jag sugen på att köpa, kokt ägg äter jag inte, så den grejen hoppar jag över 🙂

  • Emma

    2011/05/23

    Smarta saker! 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Lär sig hur dina kommentardata behandlas.