Frukost/Brunch, Vegetariskt, WW Flex

Äggpanerad aubergine på salladsbädd

Här kommer ett enkelt men mycket gott recept på äggpanerad aubergine på salladsbädd. Det passar perfekt till frukost, brunch eller om man vill bara vill ha en lite enklare måltid. Om man inte vill ha det vegetariskt, så kan man servera lite kallskuret så som rökt skinka, kalkon eller liknande.

Äggpanerad aubergine på salladsbäddFör 2 personer så behöver du:

1 aubergine, cirka 2 normalstora ägg, salt, peppa, 1 msk matolja till stekning, isbergssallad, 2 tomater, majs, gurka, paprika, keso (1.5 %), purjolök och andra grönsaker som du vill ha

Gör så här:

skivad aubergine

Skala och skiva auberginen i skivor. Salta lite lätt och låt den stå en 10-15 minuter så att den hinner vätska av sig. Under tiden kan du vispa upp äggen och salta och peppra den lite. Värma upp en stekpanna med lite matolja. Torka av auberginen och doppa den i äggsmeten. Stek den på båda sidorna så att den får vacker fin färg. Lägg på hushållspapper för droppa av fettet.

Äggpanerad aubergine med sallad

Skär och tvätta grönsakerna som du vill ha på din tallrik. Jag hade isbergsallad, paprika, gurka, tomater och majs. På detta hade jag även keso som gör det lilla extra. Det är bara att hugga i.

Viktväktarna

  • WW Flex: 2 smartpoints för äggpanerade aubergine samt 2 smartpoints för 1 dl keso (1,5%) per person samt 2 sp för matoljan. = 6 sp
  • Smartpoints: 2 smartpoints för äggpanerade aubergine samt 2 smartpoints för 1 dl keso (1,5%) per person samt 2 sp för matoljan.
Print Friendly, PDF & Email

9 Comments

  • Oj vilket toppen recept! Och bra att ha när det ska GIas igen! 🙂 Är ett stort fan av aubergine..

    Hoppas ni får en trevlig helg!

  • Filibabba

    2009/08/01

    Mums! =)

  • Sandra drömkaka

    2009/08/01

    Det såg jättegott ut, måste absolut testas till lunch någon dag 🙂

  • David

    2009/08/01

    Mums enkelt och gott recept

  • Therese

    2009/08/02

    Lite nyfiken måste jag erkänna att jag blev nu, äggpanerad aubergine såg ju himla gott ut.

  • Ninelin

    2009/08/02

    Jag skriver om allt mellan himmel och jord, tänkvärt, struntsaker, träning, en skada, om barn – stora som små, design och om livet helt enkelt.
    Följ mig gärna på bloglovin.

    //Ninelin

    ninelin.blogg.se

  • Birgitta Höglund

    2009/08/18

    Hej Nadja. Vilken fin blogg du har! Och det här receptet såg väldigt gott ut. Jag är väldigt förtjust i aubergine 😉

  • Nadja

    2009/08/18

    Till Birgitta:
    Tusen tack för din kommentar, blir jätteglad.

  • Pingback: Veckans middag nr 92 | Nadjaskitchen.se

Kommentera