Äggpanerad aubergine på salladsbädd

Här kommer ett enkelt men mycket gott recept på äggpanerad aubergine på salladsbädd. Det passar perfekt till frukost, brunch eller om man vill bara vill ha en lite enklare måltid. Om man inte vill ha det vegetariskt, så kan man servera lite kallskuret så som rökt skinka, kalkon eller liknande.

Äggpanerad aubergine på salladsbäddFör 2 personer så behöver du:

1 aubergine, cirka 2 normalstora ägg, salt, peppa, matolja till stekning, isbergssallad, 2 tomater, majs, gurka, paprika, keso, purjolök och andra grönsaker som du vill ha

Gör så här:

skivad aubergineSkala och skiva auberginen i skivor. Salta lite lätt och låt den stå en 10-15 minuter så att den hinner vätska av sig. Under tiden kan du vispa upp äggen och salta och peppra den lite. Värma upp en stekpanna med lite matolja. Torka av auberginen och doppa den i äggsmeten. Stek den på båda sidorna så att den får vacker fin färg. Lägg på hushållspapper för droppa av fettet.

Äggpanerad aubergine med salladSkär och tvätta grönsakerna som du vill ha på din tallrik. Jag hade isbergsallad, paprika, gurka, tomater och majs. På detta hade jag även keso som gör det lilla extra. Det är bara att hugga i.

Viktväktarna

  • Smartpoints: 2 smartpoints för äggpanerade aubergine samt 2 smartpoints för 1 dl keso (1,5%) per person.
Print Friendly, PDF & Email

9 thoughts on “Äggpanerad aubergine på salladsbädd

  1. Jag skriver om allt mellan himmel och jord, tänkvärt, struntsaker, träning, en skada, om barn – stora som små, design och om livet helt enkelt.
    Följ mig gärna på bloglovin.

    //Ninelin

    ninelin.blogg.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *