Buffé,  Kyckling/Fågel,  mittWW Smartpoints BLÅ,  WW Propoints (gammalt),  WW SmartPoints

Allroundmarinerade kycklingben

 

Att något så enkelt kan vara så smarrigt. Kycklingben brukar också vara väldigt uppskattad bland de små och allroundmarinaden ger benen mycket fin snäll smak. De är även goda kalla så de passar också bra som picknickmat eller att ha på buffé.  Dessa ben kan tillagas både i ugn, panna eller på grillen. Jag har tillagat dessa i ugnen och vänt dem när de fått fin färg på ovansidan.

Allroundmarinerade kycklingben

Till 3-4 portioner behöver du:

1 påse kycklingben (cirka 1 kg), 1 påse Allroundmarinad, ev salt och lite peppar

Gör så här:

Tillred kycklingbenen enligt anvisning på marinadförpackningen. Stek kycklingbenen i 225°C i ca 25 minuter eller grilla tills de är genomstekta. Jag har lagt lite matolja i ugnsformen för att det inte skall fastna och man kan även hälla lite vatten, den dunstar sedan bort. Köttsaften ska vara klar och utan rosa inslag.

Allroundmarinerade kycklingben

Du kan i princip servera vad som helst till dessa kycklingben, allt från grönsallad, potatissallad gjord på färskpotatis eller som på bilden couscous med paprika och majs.

Viktväktarna

  • WW Flex Smartpoints: 1 kg kycklingben med skinn är 36 smartpoints, utan skinn är 18 smartpoints. Marinaden är 2 smartpoints totalt. Vid 4 portioner så blir det 5 smartpoints per person. Kokt couscous är 4 smartpoints för 2 dl.
  • Uträkningar av tidigare Viktväktarprogram:
  • Smartpoints: 1 kycklingben med skinn (70 g ätlig del) är 2 smartpoints. Lägg till smartpoints för couscous om du serverar som på bilderna. Kokt Couscous 2 dl = 4 smartpoints
  • Propoints: 1 kycklingben med skinn ( 70 g ätlig del) är 3  propoints. Lägg till propoints för couscous om du serverar som på bilden.
Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.