Älskade kyckling!

Jag bara älskar kyckling i alla dess former. Kycklingfilé, kycklingklubbor, chickenbits eller vad den nu än heter så älskar jag det! Många gånger köper jag endast kycklingfilé för det är så behändigt. Men sist ville jag variera mig  och köpte hel kyckling istället. Brukar du köpa färdiggrillad kyckling? Då vet du att det kan vara supergott. Nygrillad kyckling är sååå jättesmarrigt! Och som plus i kanten så är den enkelt att göra.

Grillad kyckling

 

Här har jag grillat kyckling med olika 2 olika kryddningar. Den till vänster är med grillkrydda (Santa Maria) och den andra med mixed herbs (från Toja Import) samt rosmarin. Jag tycker att rosmarin tillsammans med  kyckling är så underbart gott, de liksom smälter samman. Och för att testa något nytt så la jag i två krossade vitlökar i örtkycklingen, och den fick faktiskt en liten touch av vitlök också 😀 . Glöm inte att salta kycklingen överallt runt om och innanför. Servera kycklingen med ris eller ugnstekt potatis och kanske någon god sås till, så blir alla nöjda och glada. Glöm inte salladen förstås!

Ps! Av kycklingresterna så kan du göra en god sallad till lunch dagen efter.

12 thoughts on “Älskade kyckling!

  1. Kyckling ligger absolut på en delad förstaplats (tillsammans med skaldjur) hos mig också!! Jag har faktiskt slutat att köpa färdiggrillad kyckling, utan köper istället rysta kycklingklubbor som jag marinerar och grillar själv i ugnen, MYCKET godare 🙂

  2. mm jag älskar åxå kyckling! Men min sambo ännu mer! 😀 Grillad hel kyckling är hans favorit! 🙂 Den till vänster såg ortoligt lockande ut! 😀

  3. Den med örter skulle jag ta allra först, älskar kombinationen med rosmarin och massor av citron!
    Trevlig helg /Karin

  4. Verkligen trevlig blogg du har. Kycklingen gjorde mig sugen på kyckling länge sedan.
    Gör du pajer med kyckling med?
    Kika gärna in till mig//KRAM Björn

  5. Hej Björn, tack för din kommentar. Jag har ett recept på Kycklingpaj som är jättegod, jag kanske dammar av den och gör den en dag.

    Hälsningar Nadja

  6. Det blir så saftigt och gott med hel kyckling. Rosmarin är en örtkrydda som passar perfekt. Kan känna dofterna ändå hit.
    Att picka en citron och stoppa in den hel i kycklingen är ett annat sätt som ger en fantastiskt god pippi.

    Må så gott/ Mimmi

  7. Håller med kyckling är ju så gott och går ju att variera hur mycket som helst.
    Måste erkänna att vi har inte hel kyckling så ofta här hemma, men nu blev jag sugen för det blir ju så saftigt och gott, så det får nog bli det nån dag.

  8. Jag ÄLSKAR kyckling och kalkon. Inte så kul inlägg för mig som är vegetarian hälsar min dotter. Min man vågar inte skära i hel kyckling. Han tycker att det känns som att skära i en bebis. Härligt, saftigt kött! 🙂 Vad kan bli bättre än en kyckling som levt i ungefär 25 dagar och förlorat sitt ända liv?! Att tugga i kycklingens kropp och att tänka på en bild då kycklingen slaktas levande… Mmmmm! Och att läsa denna sida när man äter: http://www7.hemsida.net/hornborganu/7Nolbrea/debatter/kyckling.htm
    Du har en jättebra blogg. För all mat du äter är behandlad så bra när den levde.

  9. Du skriver älskade kyckling… Visst är levande kycklingar avskyvärda? För du menade ju förstås den slaktade kycklingen.

  10. Jag gillar kycklingar även levande, speciellt när de är små. Men i det här fallet så menade jag dem grillade och stekta.
    Hälsningar Nadja

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *