Nyheter

Årets glassnyheter från GB Glace

I onsdags så fick jag vara med och provsmaka årets nyheter från GB Glace. Det var riktigt skoj och jag kan meddela att vi fick äta glass tills det sprutade ur öronen på oss. Självklart så klarade man det inte utan riktigt fort så kände man en mättnad över glass och man bara tog en tugga till slut och fick slänga resten. DET gjorde ont i hjärtat kan jag säga, då jag är en glassälskare och man slänger bara inte glass!

Årets glassnyheter från GB

Årets glasskarta från GB innehåller hela nio nyheter. Extra festligt i år blir det eftersom GB-gubben fyller 50-år och det kommer att firas att han har varit symbol för GB Glace sedan 1965. Här kommer nyheterna:

Årets glassnyheter från GB - Ben & Jerry cinnamon bons     Årets glassnyheter från GB - Marabou Schweizernötpinne     Årets glassnyheter från GB - Calippo Shots lemon & cola

Dessa tre glassar gick hem direkt hos mig.

Ben & Jerry Cinnamon Buns, kolagräddglass med kanelsås och bitar av kanelbulledeg. Jag kan direkt säga att det inte är riktigt bulldeg i glassen, utan mera åt cookie dough hållet och att det smakar kanel.

Marabou Schweizernötpinne smakar precis som chokladkakan fast under chokladtäcket så döljer sig hasselnötsglass. Undrar om inte den till och med hade varit godare med vanlig vaniljglass istället….

Calippo Shots Lemon & Cola är en uppfriskande isglass med cola- och citronsmak. Den blir perfekt i sommar och har säker även lågt propointsvärde. Barnen kommer att älska den.

Årets glassnyheter från Gb daim chocolate     Årets glassnyheter från GB  Cornetto peanut butterlove     Årets glassnyheter från GB - magnum pin och black

Dessa glassar som nu följer får inte lika bra betyg som de första tre.

Daim Chocolate, vaniljglassen har bytts ut mot chokladglass och den tar tyvärr över. Man känner inte av daimbitarna lika mycket som i vanlig Daim och daimbitarna gör ju glassen.

Cornetto Peanut Butter Love, en Cornettoglass fylld med jordnötsglass med kolasås, toppad med chokladdisk och karamlliserade pekanötsbitar. Påminner mycket om Snickers men chokladen är inte den godaste, varför inte använda Magnum mjölkchoklad istället för då skulle den bli kanongod.

Årets Magnum nyheter är:

Pink Rasperry, Black Espresso, Yoghurt Fresh. Ingen av dessa gick riktigt hem varken hos mig eller dottern. När jag såg ”Magnum Black” så trodde jag först att de hade gjort en glass efter Marabou black och hoppade av glädje men så är det inte. Magnum Black Espresso är vaniljglass med intensiv kaffesås, täckt med mörk Magnumchoklad. Pink Rasperry är hallonglass med hallonsås med krispig Magnum choklad, lite för söt. Och Yoghurt Fresh är en återlansering från 2002 då den först kom, yoghurtglass med hallonsås och Magnum mjölkchoklad.

Årets glassnyheter från GB - R-ice

Denna glass provsmakade jag inte för det sa stopp helt enkelt. Jag hörde av andra att den var riktigt god i alla fall. Det är en glass för er som inte kan eller vill äta mjölkbaserad glass. Det är en vaniljglass av ris med kakaosås i majsvåffla och doppad i kakaoöverdrag. Den är helt fri från gluten, mjölk och soja.

Print Friendly, PDF & Email

One Comment

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.