Köttfärs, WW Flex Smartpoints, WW Propoints, WW SmartPoints

Auberginemoussaka

Denna Auberginemoussaka har en god och mild ostsås som bidrar till det lilla extra. Och den är inte så svår att laga heller. Till skillnad från en moussaka med potatis är denna mycket billigare i både propoints och kolhydrater. Om det blir över så går det jättebra att spar till matlåda eller frysa in.

Auberginemoussaka - grekiskt moussaka - propoints - viktväktarna -

Till 5 portioner behöver du:

600 g nötfärs (max 10 %), 1 hackad gul lök, 1-2 vitlöksklyftor, 1 hackad liten paprika, 1 msk tomatpuré, 1 tetra passerade tomater (eller krossade), 2-3 auberginer, 1 msk olja, 3 dl mellanmjölk, 1 1/2 msk vetemjöl, 1 ägg, 1 dl riven ost (max 17 %)

Gör så här:

Hetta upp en fettsnål stekpanna och bryn lök, paprika och färs tills det blir smuligt och får gyllenbrun färg. Pressa i vitlöken och tillsätt även tomatpuré. Låt det bryna snabbt ihop och häll sedan i tomaterna. Sänk värmen och låt det koka i cirka 30 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar. Rör om lite då och då.

Auberginemoussaka - grekisk moussaka - propoints - viktväktarna - nadjaskitchen.se

Gör detta under tiden: Skiva auberginen i centimetertjocka skivor. Pensla dem med oljan och stek på båda sidorna. Häll 1 deciliter mjölk i en kastrull, vispa i mjölet tills det löser upp sig. Häll i resten av mjölken och låt det koka upp under omrörning. Låt såsen sjuda några minuter, ta bort den från spisen och vispa ner ost och ägg. Rör om till en fin sås.

Auberginemoussaka - grekisk moussaka - propoints - aubergine - viktväktarna - nadjaskitchen.se - vvtillsammans

Varva aubergine, ostsås och köttfärs i en ugnsfast form. Tillaga i ugn i 30-40 minuter på 200 graders värme. Servera en sallad till. Vitkålssallad är extra gott till.

Viktväktarna

  • WW Flex: 9 sp/portion
  • Smartpoints: 9 sp/portion
  • Propoints: 8 pp/portion
Print Friendly, PDF & Email

4 Comments

  • Jessica Sundberg

    2015/01/07

    Ser verkligen gott ut!

  • Jeanette

    2015/01/07

    Fin blogg du har Nadja! Ser verkligen jättegott ut! Måste testas, älskar moussaka 🙂

  • Nadja

    2015/01/07

    Tack Jeanette, ska kika in på din blogg på direkten =)

  • Anita

    2015/08/28

    Kanon ser verkligen fram emot att få prova detta

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.