Baconbiffar

Piffade upp köttfärsbiffarna med lite bacon sist. Det blev toppen! Stek baconet knaprigt och blanda sedan ner det i färsen, det ger mycket smak åt biffarna. Köttfärs är tacksam mat, man kan variera maten i det oändliga med den. Jag kom precis på att jag har ett par fyllda köttfärsbiffar som inte har lagt ut här på bloggen. De är också mycket goda och duger även till att bjuda på. Det får jag absolut återkomma med. Vad brukar ni göra för att piffa upp köttfärsbiffarna? Kryddar ni dem med något gott eller lägger ni till något extra som höjer dem till supergott? Dela gärna med er av tipsen!

Till 4 portioner behöver du:

400 gram köttfärs 10 %, 1 paket bacon, 1 mindre gul lök, 1 dl ströbröd, 1 dl mellanmjölk, 1 tsk salt, 1/2 tsk peppar

Gör så här:

Skär baconet i mindre bitar (eller köp färdigtärnat) och knaperstek den. Låt det rinna av på hushållspapper. Blanda ströbrödet med mjölken och låt det svälla en stund. Arbeta samman ströbrödsblandningen med köttfärsen, baconet, finhackad lök, salt och peppar. Forma till 8 mindre biffar och stek dem på båda sidorna.

Servera baconbiffarna till hemlagad potatismos och en god svampsås.  Kan det bli bättre? Glöm inte salladen förstås.

Viktväktarna

Smartpoints: 12 smartpoints/portion enligt receptet nedan. Om du byter ut baconet mot kalkonbacon så blir det 8 smartpoints/portion

Propoints: 10 propoints/portion enligt receptet ovan

 bloglovin

Print Friendly, PDF & Email

10 thoughts on “Baconbiffar

  1. Till Eva:
    Tusen tack för din respons, jättekul att ni tyckte om biffarna!

  2. Jag brukar ha i en stark ädelost i mina i bland, har även testat att ha i baconost och det blev ochså helt ok

  3. Måste absolut testas.Låter gott, återkommer med kommentar nör de ätits.

  4. Brukar skära ner ost (den där sista lilla skidbacken som blir efter prästost) i små tärningar och blanda i. Det är en favorit helt klart. 🙂 Dessa måste testas framöver i alla fall.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *