Köttfärs

Baconlindade färsjärpar

Med köttfärs kan man göra mycket och variera maten i det oändliga. Här har jag lindat in små fina färsjärpar med bacon. En mycket god kombination. Som tillbehör kan man servera ugnstekt potatis, salsa och lite kall vitlökssås.

Baconlindade färsjärpar

Baconlindande färsjärpar, 4 portioner:

1/2 dl ströbröd (ev gluten- &laktosfri), 1 dl mjölk (ev laktosfri mellanmjölk), 2 schalottenlökar, 1 vitlöksklyfta, 2 ägg, 500 g blandfärs, salt, peppar, 1 paket bacon

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda ströbrödet och mjölken och låt det svälla 5 minuter. Skala och finhacka löken och krossa vitlöken. Rör ner äggen i ströbrödet tillsamman med löken och vitlöken. Rör färsen med salt och peppar och blanda i äggblandningen. Forma färsen till avlånga rullar och linda en baconskiva runtom. Lägg dem i en smord ugnssäker form och sätt in i ugnen. Stek i cirka 20 minuter. Servera med potatis, kokt eller ugnsstekt, salsa, vitlökssås och sallad.

Baconlindade färsjärpar

Print Friendly, PDF & Email

9 Comments

  • KarinW

    2009/01/14

    Åh vad längesen jag åt såna där, de ser jättegoda ut. Tack för tipset Nadja!

  • kardemummagumma

    2009/01/14

    Ser gott ut som vanligt! 🙂

  • Kirsten

    2009/01/15

    Detta verkar ju riktigt gott! När du lindar baconet runt färsen, sätter du fast det på något sätt eller sitter det vara kvar sådär alldeles fint? =) Jag misslyckas nästan alltid när jag försöker linda runt någonting. Det sitter helt enkelt inte kvar, och tandpetare…de bränns hela tiden i ugnen när jag gör ett försök. 🙁

  • Hanna

    2009/01/15

    Måste testa att linda bacon runt biffar! Ser supergott ut!

  • KarinW

    2009/01/15

    Du har en utmärkelse hos mig Nadja!
    Ha det fint!

  • Nadja

    2009/01/15

    Till Karin W:

    Tack för utmärkelsen!Tack snälla rara!

    Till Kardemummagumma:

    Tackar så mycket…jag försöker få det se gott ut.

    Till Kirsten:

    Jag har faktiskt inga tandpetare eller så. Baconet lindar sig fint runt om och stannar där.

    Till Hanna:

    Prova, det är jätegott, både på färs och kyckling.

  • Kirsten

    2009/01/15

    Tack så mycket för svaret och kommentaren! Jasså där ser man, men då får jag väl helt enkelt ta mig i kragen och försöka igen =)

  • justus

    2009/03/03

    testa med sambal elr nga andra stakare kryddor.
    kummin. nejlika . funkar till ris,couscous bulgur.
    tack för inspirationen.

  • Pingback: Veckans middag nr: 104 | Nadjaskitchen.se

Kommentera