Baguetter

Jag bakade lite bröd härom dagen och provade att göra Baguetter. Dessa blev otroligt lyckade och fick en fin, härlig och krispig skorpa. Jag kommer absolut baka dessa igen. Dom påminde mig mycket om brödet Balder som man kan köpa ute i handeln.

Propoints: Hela satsen är 72 propoints och en Baguette är 18 propoints. Dela det sedan med antal bitar.

Baguetter
Baguetter

Baguetter, 4 stycken

25 g jäst, 5 dl ljummet vatten, 1 msk salt, 2 msk olivolja (eller vanlig), 11 dl + 1/2 dl  vetemjöl special

Gör så här:

Smula ner jästen i en bunke. Rör ut den i vattnet. Tillsätt salt, olja och det mesta av mjölet (11 dl). Arbeta degen kraftigt med maskin. Låt jäsa övertäckt i 1 timme. Ta upp degen på mjölat bakbord (1/2 dl). Knåda den inte. Dela i fyra bitar och forma till baguetter. Lägg dem på bakpappersklädd plåt. Pudra över mjöl. Låt jäsa i 30 minuter till. Skär några sneda snitt med en vass kniv. Grädda mitt i ugnen i 275 grader i 15 minuter. Låt svalna på galler utan duk.

3 thoughts on “Baguetter

  1. Jag provade att göra dessa efter ditt recept och det blev hellyckat! Tackar så mycket, hälften försvann på en gång.

    Jonna

  2. Hej! Älskar din blogg, har bakat massor av dina recept. Dina baguetter ser så goda ut. Måste man köra degen i maskin?

    Tacksam för svar 🙂

  3. Hej Medina, tack snälla rara du. Nej du måste inte köra degen i maskin men det får bäst resultat så. Sedan jag gjorde dessa baguetter så har jag testat att baka bröd på många olika sätt och idag bakar jag mest bröd som inte knådas alls, se Durumbröd (ljust) eller Valnötsbrödet (mörkt). Då får brödet fina luftbubblor istället, den blir mjuk och luftig. Provbaka och se vilket sätt passar dig bäst. / Nadja

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *