Baguetter

 

Jag bakade lite bröd härom dagen och provade att göra Baguetter. Dessa blev otroligt lyckade och fick en fin, härlig och krispig skorpa. Jag kommer absolut baka dessa igen. Dom påminde mig mycket om brödet Balder som man kan köpa ute i handeln.

Baguetter, 4 stycken

25 g jäst, 5 dl ljummet vatten, 1 msk salt, 2 msk olivolja (eller vanlig), 11 dl + 1/2 dl  vetemjöl special

Gör så här:

Smula ner jästen i en bunke. Rör ut den i vattnet. Tillsätt salt, olja och det mesta av mjölet (11 dl). Arbeta degen kraftigt med maskin. Låt jäsa övertäckt i 1 timme. Ta upp degen på mjölat bakbord (1/2 dl). Knåda den inte. Dela i fyra bitar och forma till baguetter. Lägg dem på bakpappersklädd plåt. Pudra över mjöl. Låt jäsa i 30 minuter till. Skär några sneda snitt med en vass kniv. Grädda mitt i ugnen i 275 grader i 15 minuter. Låt svalna på galler utan duk.

Viktväktarna

  • WW Points: hela receptet har 77 points. Varje baguette får 19 points. Dela det med antalet skivor man skär upp baguetten i.

3 kommentarer

  • Nadja

    Hej Medina, tack snälla rara du. Nej du måste inte köra degen i maskin men det får bäst resultat så. Sedan jag gjorde dessa baguetter så har jag testat att baka bröd på många olika sätt och idag bakar jag mest bröd som inte knådas alls, se Durumbröd (ljust) eller Valnötsbrödet (mörkt). Då får brödet fina luftbubblor istället, den blir mjuk och luftig. Provbaka och se vilket sätt passar dig bäst. / Nadja

     
  • Medina

    Hej! Älskar din blogg, har bakat massor av dina recept. Dina baguetter ser så goda ut. Måste man köra degen i maskin?

    Tacksam för svar 🙂

     
  • Jonna

    Jag provade att göra dessa efter ditt recept och det blev hellyckat! Tackar så mycket, hälften försvann på en gång.

    Jonna

     

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.