Kok/Bakböcker

Bakböcker x 3

På årets matmässa ”Mitt kök” i Stockholm så var jag en enkel besökare och ”jobbade” inte för bloggen. Där köpte jag mig tre nya bakböcker som jag tänkte skriva korta recensioner om. Mässan i sig var faktiskt helt okej i år, var nöjd då jag gick därifrån. Det är fortfarande alltför mycket vin enligt mig och jag saknar fortfarande mycket, bland annat utställare inom bakning. Var är ni? Det vore hur skoj som helst om till exempel ”Bagaren och Kocken” kunde komma och ha försäljning av sina roliga saker, eller varför inte Leila? Jag läste att Leila hade en utställning på ”Hem & Villa”-mässan för en tid sedan, men hör hon inte mer hemma på ”Mitt Kök”-mässan? Det tycker i alla fall jag. Men åter till dessa bakböcker….

Sweet by Roy Fares 

Charmiga Roy Fares har gjort en lika charmig bakbok som får 5 av 5 möjliga av mig. De fantastiska fotografierna är tagna av Wolfgang Kleinschmidt  och lockar mig att provbaka varenda recept som finns i boken. Rekommenderar starkt denna bakbok!

PS! Tack Roy för att du tog dig tid att signera boken på matmässan!

Sött – Allt om Mat

En riktig gigantisk bibel inom bakning, desserter och efterrätter. Allt från konditoriskola, småkakor, bullar, bakelser, pajer, tårtor till godis och glass. Ja det är nog lättare att säga vad som inte finns med i denna 400 sidor tjocka bakbok förpackad i en box. Den är tung, men vad gör det då den delar med sig av så mycket och sånt gillar jag! 4/5 i betyg.

Bröd från Brunkebergs Bageri – Heléne Johansson

 Jag har fler bakböcker inom kategorin bröd och jämför dem gärna med varandra. (Påminner mig om att de flesta har jag nog inte skrivit om). Ingen har lyckats komma upp i samma tycke som jag har för Martin Johansson böcker, men denna är nära. Heléne delar med sig av brödrecept där de flesta innehåller en sur- eller fördeg men även några få utan. Detta är kanske inte en brödbok som jag skulle rekommendera en nybörjare, utan till en som har testat att bakat bröd några gånger förr. Betyg: 4/5.

Print Friendly, PDF & Email

2 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.