Allmänt

Besök hos Saltå Kvarn

 

Jag och min vän Anna bestämde oss för att åka ut till Saltå Kvarn och göra ett besök. Med spänning åkte vi iväg i denna värmebölja och jag klagade nog ett par gånger att det var alldeles för varmt. Det tog oss cirka en timme att komma fram och när vi väl var framme så kändes det som om vi var på landsbygden. Riktigt fint var det!

Saltå byn skylten

Nu vet vi att vi har kommit rätt…Välkomna till Saltå Byn!

söta ankor

På vägen till Saltå Kvarns butik och café stötte vi på dessa söta ankor.

till butiken...

Snart är vi framme…

Saltå Kvarn

Härligt äntligen är vi framme, nu blir det riktigt skoj

glasskylt

Detta låter lovande, ser framför mig en bägare med kulor av underbar svalkande glass. För visst låter det gott?

inne i butiken

Inne i butiken fanns hela deras ekologiska och biodynamiska sortiment

brödkorgar

De sålde även olika brödkorgar och stora säckar av biodynamiskt mjöl

brödförsäljning

Dessa trevliga tjejer fick stå vid kassan och brödhyllan. De hade även hembakat bröd till försäljning.

hemgjord  glass

Och här är den där bägaren som jag såg framför mig när jag såg skylten. Besviken, något ja. Glassen var god men jag ville ha flera kulor och inte bara 4 teskedar glass! Glassen ser ganska stor ut på bilden men det var den inte i verkligheten.

bäck

Naturen var det inget fel på i alla fall. Denna vackra utsikt hade vi när vi satt och fika.

inköp

Detta kom jag hem med. Köpte ett surdegsbröd och ett solrosbröd. Då jag visste att jag hade slut på vetekli och grahamsmjöl blev det även det. Mer orkade jag tyvärr inte bära. Men ett besök rekommenderas om ni har vägarna förbi. De säljer även nötter, torkad frukt. pasta, skorpor, hemgjord sylt, fikabröd och även saft.

Print Friendly, PDF & Email

9 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.