Biff à la Stroganoff

Här har jag bytt ut korven mot nötkött och även lagt till lite senap för att förhöja smaken. En god variation om man vill ändra på det vardagliga lite. Gör som de gör i Sibirien där rätten ursprunglingen kommer ifrån, servera rätten med lite hackad saltgurka, kokt ris och gröna bönor.

Biff Stroganoff

Biff à la Stroganoff, 4 portioner

500 g nötfilé eller innanlår, 1 stor gul lök, 2 msk smör eller margarin, 1 tsk salt, 1 krm svartpeppar, 1 dl tomatpuré, cirka 1 msk senap, 2 dl grädde, ev 1 msk hackad saltgurka

Gör så här:

Skär köttet i tunna strimlor. Skala och hacka löken. Bryn matfettet i en kastrull eller gryta. Bryn köttet lite och lägg sedan till löken så att den får bryna med. Salta och peppra. Minska lite på värmen och låt allt stekas tills köttet blir mört och fint. Tillsätt tomatpuré och senap och späd med grädden. Efterstek under lock på svag värme 5-10 minuter. Tillsätt ev. hackad saltgurka om så önskas. Servera med kokt ris och gröna bönor.

3 thoughts on “Biff à la Stroganoff

  1. Biffstroganoff är gott!! Har bara gjort det själv en gång och det var ett par år sedan… Du har fått en utmärkelse i min blogg!

  2. åh, jag åt också detta häromdagen, men lyxade till min stroganoff med kantareller som fick stekas med biffen. blev otroligt gott 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *