Köttfärs, WW Flex Smartpoints

Bifteki med vitlöksyoghurt

Ni som har eller jobbar på en ekonomiavdelning vet hur mycket det är att göra vid denna tid på året. Böckerna för 2012 skall avslutas och det gör man inte på en dag. Tvärtom så tar det nästan hela 3 veckor för oss att stänga och ha ett årsbokslut. Tiden beror naturligtvis helt på hur stort företaget är, ju större desto längre tid. Arbetsdagarna blir långa och jag jobbar just nu mellan 10-12 timmar per dag. Där har ni anledningen till att det kanske är lite glest mellan inläggen. Jag är helt enkelt för trött när jag kommer hem. Maten tillagas av de andra i familjen och jag är glad att få vad det än är när jag kommer hem.

Bifteki

Dessa Bifteki biffar är så lättlagade de kan bli. Jag har använd kryddmixen som jag fick av Santa Maria och kan säga att vi tyckte om den. Biffarna smakade mest mynta trots att både oregano, timjan och citron ska finnas med. Passar mycket bra att göra en stressig vardag då de är även snabblagade. Vitlöksyoghurten är en mycket god sås som kan användas till mycket; sallader, kebab och till exempel grillat. Vill du ha den lite tjockare så byter du ut lättyoghurten till matlagningyoghurt helt enkelt.

Bifteki

Till 4 portioner:

Bifteki: 500 g nötfärs 10%, 1 msk olja , 1 påse kryddmix Bifteki

Vitlöksyoghurt: 2 dl mild naturell lättyoghurt, 1-2 vitlöksklyftor, salt, peppar

Gör så här:

Följ anvisningarna på kryddpåsen så har du köttfärsbiffarna smaksatta snabbt och enkelt. Forma till 8 biffar. Stek/Grilla dem i cirka 3 minuter per sida. Medan du steker biffarna så kan du göra i ordning vitlöksyoghurten. Häll upp yoghurten i en skål. Pressa i vitlöken och salta och peppra. Blanda och låt stå en liten stund tills allt är klart. Servera Biftekin med pommes frites, ugnstekt potatis eller lägg dem i pitabröd och fyll på med massor av grönsaker och denna vitlöksyoghurt. Hoppas det smakar!

Viktväktarna:

  • WW Flex Smartpoints: 2 smartpoints per portion enligt receptet ovan. Vitlöksyoghurten har nollpointsvärde och lägg till points för eventuella andra tillbehör så som potatis.
Print Friendly, PDF & Email

6 Comments

  • Nadja

    2018/06/12

    🙂 Visst är det gott med Bifteki 🙂

  • Marie

    2018/06/10

    Tack för denna igen, var länge sen jag gjorde bifteki…..

  • Pingback: Veckans middag nr: 123 | Nadjaskitchen.se

  • Camilla Wihlborg

    2013/01/14

    Tack för tipset.
    Har total amningshjärna och kan inte komma på nån variation alls på maten…!
    Kryddmixen är inhandlad!

  • Loova's kök

    2013/01/12

    Nu blir jag riktigt hungrig! Det ser riktigt gott ut =)

  • Ann-Britt

    2013/01/10

    Hej Nadia!

    Vad bra med ett Köttfärs recept igen!
    Tack för att du tipsar om nya produkter. (Santa Maria).
    Kommer att prova dessa Biffar och såsen också. (Med kryddorna)
    Är jätte tacksam för allt du delar med dig av! Så bra recept!
    De är lagom lätta och lagom svåra:)

    Kram:))

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.