Bulgur/Couscous,  Vegetariskt,  WW Flex Smartpoints

Bönbiffar med couscous och vitlöksyoghurt

 

Oj vad detta var gott! Till och med min man som var lite skeptisk tyckte att det var jättegott. Hans kommentar var: Jag visste inte att det kunde vara så gott utan kött! Vi kommer absolut göra dessa biffar flera gånger. Biffarna höll bra ihop och gick inte sönder när jag stekte dem. Jag tog hjälp av en stekspade när jag vände biffarna och det gick hur bra som helst. Reglera styrkan i biffarna med att minska eller öka sambal oelek. Vi alla tycker lite olika eller så har man kanske barn som inte gillar stark mat. Testa er fram och prova själva. Perfekt även till matlåda dagen efter.

Till 4 portioner (8 biffar) så behöver man:

1 gul lök, 1 klyfta vitlök, 1 msk tomatpuré, ½ tsk sambal oelek (öka till 1 tsk om du vill ha det starkt), ca 400 gram svarta bönor, 2 rivna morötter, 1 dl majskorn, 2 msk potatismjöl, 2 msk ströbröd, 2 ägg, 2 tsk rapsolja till stekning,

Couscous med grönsaker: 2 dl okokt couscous + vatten enligt förpackningens anvisningar, champinjoner, paprika, sockerärter

Vitlöksyoghurt: Larsas 0 % grekiska yoghurt, pressad vitlök, salt, peppar

Gör så här:

Börja med att blanda ihop yoghurten (valfri mängd) med lite pressad vitlök, salt och peppar. Blanda och låt det stå och dra så att smakerna kommer fram ordentligt. Gör därefter biffarna: Hacka den gula löken fint och lägg det i en bunke. Pressa i vitlöken och blanda ner tomatpuré samt sambal. Blanda. Skölj av bönorna och lägg även ner dem i bunken. Mosa blandningen grovt med händerna. Tillsätt nu även de rivna morötterna. Smaksätt med lite salt. Lägg till sist majs, potatismjöl, ströbröd och ägg. Blanda ihop till en smet.

Forma smeten till 8 biffar och stek i olja i en teflonpanna. Använd en stekspade när du vänder biffarna så att de inte går sönder. Medan du steker biffarna så kan du förbereda couscousen. Koka upp vatten i en vattenkokare. Häll couscousen i en kastrull, pudra över lite gurkmeja och salt. Häll över kokande vatten på couscousen, blanda och låt stå med locket på. Här passade jag på att steka lite champinjoner, paprika och sockerärter som jag sedan även blandade i couscousen när det var klart (du kan använda samma stekpanna som du stekte biffarna i). Servera biffarna med couscousröra och vitlöksyoghurt samt en krispig sallad till.

ViktVäktarna:

  • WW Flex Smartpoints: Bönbiffarna är 2 smartpoints styck enligt receptet ovan. Couscousen är 4 smartpoints per portion och vitlöksyoghurten är 0 smartpoints. Denna måltid har totalt 8 smartpoints (2 bönbiffar per portion).
Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.