Choklad, Godis, Julbak, Kondisbitar, WW Flex Smartpoints, WW Propoints, WW SmartPoints

Bountybollar

Det här är riktigt smarriga saker och passar perfekt som julgodis. De påminner väldigt mycket om Marabous styckchoklad Co-Co. Jag testade att använda 15 % matlagningsgrädde istället för vispgrädde (som det egentligen är i originalreceptet) och det gick utan problem. De blev grymt goda i alla fall.

Bountybollar

En sats bountybollar, ca 35-45 stycken:

50 g smör, 1/2 dl sirap, 1/2 dl florsocker, 2 dl matlagningsgrädde 15% (eller vispgrädde), 200 g kokosflingor, 200 g Marabou mjölkchoklad, 100 g vit choklad

Bountybollar

Gör så här:

Blanda smör, sirap, florsocker och grädde i en kastrull. Låt koka i 5-8 minuter, tills smeten blir lite seg. Tillsätt kokosflingor och låt smeten svalna något. Rulla små bollar och lägg dem på tallrik/fat/bakplåtspapper. Låt stå kallt minst en timma.

Bountybollar

Smält mjölkchokladen över ett vattenbad. Doppa kokosbollarna i chokladen och låt det stelna på bakplåtspapper. Smält även den vita chokladen och dekorera bollarna lite med den. Förvara dem i kylskåp.

Viktväktarna:

  • WW Flex: totalt har receptet 212 smartpoints med 15 % matlagningsgrädde. Dela det med antalet bollar du får, exempetvis: 212/35=6 sp. Om man utesluter den vita chokladen så blir det totalt 182 smartpoints och 5 sp per styck vid 35 stycken bollar.
  • Smartpoints: totalt är receptet 211 smartpoints med 15 % matlagningsgrädde. Dela det med antalet bollar du får, exempelvis:  211/35= 6 sp
  • Propoints: totalt är receptet 113 propoints med 15 % matlagningsgrädde. Dela det med antalet bollar du får, exempelvis: 113/35= 3 pp
Print Friendly, PDF & Email

9 Comments

  • Daddyliving

    2013/12/13

    Ser ju fantastiskt gott ut 🙂

  • susanne

    2013/12/13

    Halloj
    I detta nu står jag och gör dina spröda julgranar, Sååå fina och goda!
    Blir att göra bountybollar imorgon 🙂 Trevlig Helg!

  • Nadja

    2013/12/13

    Susanne! Vad roligt att att du göra julgranarna. Visst är de goda. Bountybollarna är ännu godare tycker jag. Men allt med choklad är ju gott 😀

  • En plats i solen

    2013/12/15

    mums! 🙂

  • Ann-Sofi Matsafari

    2013/12/16

    Farligt gott:)

  • Magnolia

    2013/12/23

    Hjälp, vad GODA dessa var! Åt en kokosfantast som jag var de rentav hälsofarliga, eftersom jag inte kunde sluta äta dem – var tvungen att ge bort en stor del av dem… 🙂

  • Nadja

    2013/12/23

    Magnolia, ja de är ruskigt farliga och man tar gärna en till och sedan en till…

  • Malin

    2014/12/05

    en ½ vad florsocker?

  • Nadja

    2014/12/05

    Hej Malin, tack för att du upptäckte felet. Det ska vara 1/2 dl florsocker. Lycka till med bakningen.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.