Korv, Pasta, Viktväktarna Smartpointsrecept

Bucatini med falukorvsstubbar

Gratinerad falukorv i ugn är ju så gott. Här har jag piffat upp den med lite chilisås och oregano. Det här är vardagsmat i lyxförpackning. Varför piffar vi inte upp vår vardagsmat lite oftare? Det tar oftast inte mera tid men slutresultatet blir ju så så mycket godare. Hur gör ni för att piffa upp eran vardagsmat? Bucatini är en pastasort som liknar spagetti men är tjockare. Självklart får ni använda vilken pasta ni än vill, men jag varierar mer än gärna för det är just ett annat sätt att piffa upp vardagen.

Detta behöver du till 4 portioner:

 400-500 Lantkorv/Falukorv/Måltidskorv, 3 dl chilisås, 1 tsk oregano, 1 dl riven ost (17 %), 1 gul paprika, ev lite rapsolja, salt, grovmalen svartpeppar, nykokt Bucatini eller annan valfri pasta för 4 portioner

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader. Skär korven i 5 centimetersbitar och lägg på en ev. smord plåt. Skär ett rutmönster på korven snittyta. Blanda chilisås och oregano och lägg en matsked sås och en matsked riven ost ¨på varje korvbit. Överbliven sås läggs runt om tillsammans med skuren paprika i bitar. Salta och peppra och fördela på plåten. Sätt in plåten i ugnen i cirka 15-20 minuter. Servera med nykokt pasta och en korvbit med paprika och chilisås.

Ett tips: du kan även lägga till gul lök, squash och andra grönsaker om du vill ha det mer mättande.

Viktväktarna

Smartpoints: har här räknat 400 gram viktväktarnas måltidskorv och Barillas Bucatini pasta, det blir 13 sp / portion (14 sp om du har 500 gram korv)

Propoints:jag räknat ut att om ni använder 100 g Scans Lantkorv (19 % tror jag att den var) per portion så är det 6 propoints för korven, lägg därefter till points för pastan och för chilisåsen och osten (17 %) blir det 2 propoints till per portion.

Print Friendly, PDF & Email

5 Comments

 • Nena

  2010/09/23

  Ahh nu vill jag ha Falukorv:)) Har i Italien finns ju inte det sa jag far vanta till jag aker hem till Sverige och koper med mig nagra lass! Sitter har och frestas framfor ditt underbara foto… 🙂
  Kramar,
  Nena

 • Sari

  2010/10/06

  Ser så himla gott ut..du är en superkock och en fantastisk fotograf! 😉

 • Nadja

  2010/10/06

  Tack snälla rara Sari 😀

 • Pingback: Veckans middag nr: 126 | Nadjaskitchen.se

 • Ann-Britt

  2013/03/13

  Hej Nadja!
  Vilka goda middagar du har gett exempel på denna vecka också!
  Nu åkte Falukorv fram från frysen. Så i morgon ska jag ha det till stuvade morötter och potatis. Mums vad sugen jag blev när jag såg ditt härliga foto.
  Kram:))

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Lär sig hur dina kommentardata behandlas.