Pasta, Vegetariskt, WW Flex

Cannelloni med spenat och keso

Måndagar är dagar då många äter eller försöker äta köttfritt. För att hjälpa er lite på traven som har jag dammat av detta goda recept: Cannelloni med spenat och keso. Här används färska lasagneplattor så middagen blir klar riktigt fort.

Cannelloni med spenat och keso

Till 4 portioner behöver du:

250 g färska lasagneplattor (ca 12 st),

Tomatsås: 500 g passerad/krossade tomater, 3 krm salt, 1 tsk basilika, 1 krm svartpeppar, 1/2-1 dl vatten, 2 msk riven ost (17%)

Fyllning: ca 400 g fryst hackad spenat, 1 tsk salt, 1 tsk oregano, 1 krm svartpeppar, 1 krm mald muskotnöt, 500 g keso (1,5 %)

Gör så här:

Börja med fyllningen. Tina spenaten i en kastrull, låt vätskan koka in. Blanda salt, kryddor och keso. Fördela blandningen på lasagneplattorna och rulla ihop dem. Häll tomaterna i en ugnssäker form (ca 20 x 30 cm) och blanda i salt och kryddor. Lägg pastarullarna tätt bredvid varandra. Skölj ur tomatburken/tetra med vattnet och häll över rullarna. Strö över osten. Grädda i mitten av ugnen (225 grader) 10–15 minuter. Sedan är det bara att avnjuta middagen i gott sällskap. Servera Cannellonin tillsammans med en god grönsallad (t.ex. ruccola) och andra grönsaker.

Om du inte vill ha en vegetarisk rätt så går det bra att servera rökt italiensk skinka eller kassler till.

Viktväktarna

  • WW Flex:  8 smartpoints per portion (1,5% keso)
  • Smartpoints: 8 sp/portion om du använder 4 % keso och 7 sp/portion vid 1,5 % keso.
  • Propoints: 8 pp/portion om du använder 4 % keso (7 pp/portion vid 1,5 % keso)
Print Friendly, PDF & Email

Kommentera