Fisk och skaldjur,  mittWW Smartpoints BLÅ,  mittWW Smartpoints GRÖN

Cashewfisk i mild apelsinsås

 

Detta var riktigt, riktigt gott! Fisk som toppas av hackade cashewnötter och ost i en mild och god apelsinsås. Jag fann detta recept på Viktväktarnas hemsida men har justerat det efter mitt tycke. Detta bevisar ytterligare ännu en gång att man kan äta gott med Viktväktarna!

Cashewfisk i mild apelsinsås-viktväktarna-vvsmartmat-vvtillsammans-ätdigsmal

Till 4 portioner behöver man:

600 g vit fisk (gärna i portionsbitar)

1 msk rapsolja

30 st cashewnötter

1 gul lök, salt

saft av 1/2 apelsin + rivet skal

1 ½ dl gröna ärter

2 ½ dl matlagningsgrädde

5 msk riven ost

4 portion kokt potatis (8 st)

Gör så här:

  1. Börja med att ev skala potatisen och lägga den på kokning (lägg i de gröna ärterna när det återstår någon minut kvar så blir de också varma och goda).
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Skär fisken i portionsbitar.
  4. Pensla med olja och lägg i en ugnsform.
  5. Krydda med salt och peppar.
  6. Skala och hacka lök, fräs på svag värme, blanda i matgrädde och buljongtärning. Låt koka upp och blanda i apelsinskal och saft. Smaka av med salt och lite peppar.
  7. Häll det över fisken.
  8. Strö över de grovt hackade cashewnötterna på fiskbitarna och sedan även den rivna osten.
  9. Tillaga fisken i ugn ca 15-20 minuter. Servera fisken med kokt potatis, gröna ärter och apelsinsås.

Cashewfisk i mild apelsinsås-viktväktarna-vvsmartmat-vvtillsammans-ätdigsmal

 

Viktväktarna

  • mittWW Smartpoints BLÅ: 8 smartpoints per portion inklusive 2 kokta potatisar räknat på 4% grädde och 12% ost, 10 smartpoints per portion inkl 2 potatisar om man använder 10 % laktosfri grädde och 12% ost.
  • mittWW Smartpoints GRÖN: 10 smartpoints per portion inklusive 2 kokta potatisar räknat på 4% grädde och 12% ost, 12 smartpoints per portion inkl 2 potatisar om man använder 10 % laktosfri grädde och 12% ost.
Print Friendly, PDF & Email

3 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.