Cevapcici i pitabröd

Ibland har vi det bråttom med matlagningen och då kan lite cevapcici i pitabröd komma väl till hands. TIPS! Fyll pitabröden med de grönsaker du själv gillar mest, nedan är bara vad vi brukar fylla i våra.

Cevapcici i pitabröd, 3-4 portioner

500 g nötfärs, 1 påse Cevapcici Balkan Style, pitabröd till 3-4 portioner, sallad, gul lök, tomater, vitlökssås eller gräddfil, ajvar relish (mild eller stark – beroende på vad du gillar), feferoner

Gör så här:

Följ anvisningarna på krydmixens förpackning och blanda kryddmixen med vatten i en bunke och låt det stå och svälla i några minuter. Blanda sedan i köttfärsen. Forma köttfärsen sedan som lite avlånga korvar (eller som järpar). Stek dem sedan 2-3 minuter på per sida. Fyll pitabröden med sallad, skivad tomat, skivad lök och 2-3 stycken cevapcici. Ringla över lite vitlöksås eller gräddfil. Lägg även på lite ajvar relish, gärna stark.

En väldigt enkel vitlökssås (men god) gör du på naturell yoghurt. Ta 1-2 dl naturell yoghurt och pressa i 1 vitlöksklyfta. Salta och peppra och sedan är det klart!

Cevapcici i pitabröd

Cevapcici i pitabröd

3 thoughts on “Cevapcici i pitabröd

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *