Mexikanskt,  Nadja provsmakar

Chili con carne á la Knorr

Jag fortsätter att testa lite produkter och jag ville stilla min nyfikenhet på Knorrs Chili con Carne mix. Jag ville se vad det är för skillnad mellan vanlig ”hemkryddad” och Knorrs kryddning.

Sagt och gjort, jag försökte tillaga enligt förpackningens anvisningar för att få en så rättvis bedömning som möjligt. Men jag var tvungen att öka köttmängden för att stilla herrarnas magar här hemma vilket med andra ord även innebar 2 påsar mix istället för en.

Min slutsats är att denna mix duger och den var helt ok. Hade gärna dock haft lite mer kryddstark smak på det hela, så om man har  alla kryddor som behövs hemma så använd dem istället och på så sätt sparar du pengar och du får din Chili så stark och smakrik som du vill ha.

Så var nyfikenheten stillad för denna gång men jag har fått nys om att Santa Maria har en mix på gång som heter Tex Mex Chili con carne. Den måste jag bara prova! Jag återkommer om det så fort jag har gjort det. Tills dess så gör jag min egen Chili med kryddorna här hemma: chilipulver (gärna extra stark eller en chilifrukt, paprikapulver, salt, peppar, vitlök, spiskummin och ibland lite oregano. Smaklig spis!

bloglovin

Print Friendly, PDF & Email

One Comment

  • Dennis

    Oj! Det där såg riktigt smarrigt ut! Ska ha gäster hemma nästa helg och hade tänkt bjuda på något liknande. Har provat detta recept på chili con carne men blev inte 100% nöjd. Ska prova detta kanske lite enklare! Tack för din fina blogg och inspiration!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.