Chili- och vitlökspotatis

Här kommer lite tips på vad du kan göra med din potatis. Ugnstekt potatis är så gott och enkel att variera. Piffa upp potatisen med chili och vitlök. Busenkelt men så gott! Så här ugnsteker jag oftast min potatis:

Chili- och vitlökspotatis

Sätt ugnen på 275 grader. Ta så mycket potatis som du behöver till 4 portioner, räkna med minst 2 potatisar per person. Skala och dela dem på längden. Lägg potatishalvorna i en ugnsform. Ta cirka 1 tsk olja och häll det över potatisen. Skala 2 vitlöksklyftor och krossa dem. Lägg dem bland potatishalvorna. Ta 1/2-1 chili och dela den på tvären. Ta bort kärnhuset och hacka chilin i mindre bitar. Lägg även dem i formen. Blanda ordentligt och häll i vatten så att det täcker botten. Krydda gärna med allkryddan Vegeta (som är helt suverän på potatis) eller salt. Stek potatisen på hög värme tills den får fin färg och har mjuknat, ca 30-40 minuter. Vänd gärna efter halva tiden och salta eventuellt lite till. Du kan även behöva häll till lite vatten under tiden. Vattnet gör så att potatisen inte fastnar samt att den blir mjukare fortare.

Viktväktarna

  • Smartpoints: 5 smartpoints per portion
Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Chili- och vitlökspotatis

  1. Hej Nadja!

    Gjorde ugnstekt potatis igår (klyftor som jag blandade med Timjan, Salt och Olivolja).
    Men detta med Vitlök och Chili ska jag absolut prova.. Ser så gott ut på bilden!
    Ska kolla också om jag hittar Allkryddan Vegeta!
    Gogglade lite och den ska nog finnas på Ica Maxi.

    Hoppas du får en bra vecka!

    Kram :))

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *