Grillat, Kött

Chipotle Chili kotlettspett

Jag blir tokig på mig själv! Nu har jag gjort det igen, slarvat bort anteckningar när jag har provat något nytt recept. Jag kan bara skylla på att jag har haft främmande och var tvungen att plocka bort och städa och nu vet jag inte vart jag har lagt anteckningblocket. Den är bara puts väck…någon som har sett den kanske? Jag får dela med mig av det jag minns så länge.

Chipotle Chili spettHär har jag tagit en fin bit kotlettrad och skurit den i lagom stora kuber. Kuberna har jag marinerat i en chopotle chili marinad och det är här jag inte riktigt minns hur mycket av ingredienserna jag använde. Var det en deciliter olja, 4 tsk chipotle chili, salt, pressad vitlöksklyfta…och hmmm…kommer inte ihåg om det var något mera i marinaden. Egentligen är det inte så viktigt, allt beror på hur starkt du vill att det ska vara, så testa dig fram. Men låt köttet gärna stå och marinera i minst en timme.

Grillspett med Chipotle ChilikryddaTrä sedan på spett och grilla dem fint. Kotlett är ett kött som lätt blir torrt, men då du marinerar den så blir den bara mör och fin, testa så får du se 😀 . Chipotle chili krydda finns lite överallt att hitta och den rekommenderar jag starkt. Grillad paprika, champinjoner och lök serverades till spetten tillsammans med ugnstekt potatis och bearnaisesås.

 

Print Friendly, PDF & Email

11 Comments

 • Emilies Skafferi

  2009/05/04

  Hehe det är inte alltid lätt att minnas vad man har haft i maten:)
  Jag håller med keso till paj är gott! Givetvis är det okej att du länkar till mig:D

 • Leila bakar...

  2009/05/04

  Tack snälla! Vilken härlig header du har! =)

 • Jessica

  2009/05/05

  Ser verkligen supergott ut. Spett har vi inte hunnit grilla i år än, men det får det nog bli snart för det är ju så gott.

  Ha en bra dag!

 • Kryddburken

  2009/05/05

  Åhh ser ju helt ljuvligt ut ju!! Gott med lite sting!

 • Åsa/ensidamedmat

  2009/05/05

  Jag är precis likadan,har lappar överallt och blir smått hysterisk när jag inte hittar dom!!
  Kanske dax att bli lite mer organiserad..;)
  Ser jättegott ut och man får ju prova sig fram med marinaden.

  Mvh Åsa.

 • Hanna

  2009/05/05

  Låter väldigt gott. Chipotle är jättgott!

 • åh mums! Ser jättegott ut!

 • Skogshuset

  2009/05/06

  Hejsan svejsan! Självklart får du länka – det är ju bara kul att du gillar det jag bloggar om och älskar allra mest – MAAAT! Är precis som du. Jag glömmer konstant bort vad det ä rjag har slängt i kastrullerna och det var lite därför jag började blogga – nu har jag ju anteckningarna i ”burken” 🙂

 • Kryddburken

  2009/05/06

  Du har ju flyttat också ju och det ser supertrevlig ut allting!! Snyggt jobbat!

 • Sanna

  2009/05/07

  Åhh så gott allt ser ut här jämnt.. blir så inspirerad av allt du gör..

  Kram Sanna

 • Lena Svensson

  2009/05/08

  Morning, receptet på kristyren står långt ner bland mina favoritrecept. Färgar gör jag med pastafärg som jag har köpt på Dekorera mera. Det blir jättefint . Himla kul att göra. Ska vila idag så är vi nog snart krya igen. Ha en toppendag. Gud vad gott det ser ut förresten , det måste jag göra .
  Kramar Lena

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.