Grillat,  Kött

Chipotle Chili kotlettspett

 

Jag blir tokig på mig själv! Nu har jag gjort det igen, slarvat bort anteckningar när jag har provat något nytt recept. Jag kan bara skylla på att jag har haft främmande och var tvungen att plocka bort och städa och nu vet jag inte vart jag har lagt anteckningblocket. Den är bara puts väck…någon som har sett den kanske? Jag får dela med mig av det jag minns så länge.

Chipotle Chili spettHär har jag tagit en fin bit kotlettrad och skurit den i lagom stora kuber. Kuberna har jag marinerat i en chopotle chili marinad och det är här jag inte riktigt minns hur mycket av ingredienserna jag använde. Var det en deciliter olja, 4 tsk chipotle chili, salt, pressad vitlöksklyfta…och hmmm…kommer inte ihåg om det var något mera i marinaden. Egentligen är det inte så viktigt, allt beror på hur starkt du vill att det ska vara, så testa dig fram. Men låt köttet gärna stå och marinera i minst en timme.

Grillspett med Chipotle ChilikryddaTrä sedan på spett och grilla dem fint. Kotlett är ett kött som lätt blir torrt, men då du marinerar den så blir den bara mör och fin, testa så får du se 😀 . Chipotle chili krydda finns lite överallt att hitta och den rekommenderar jag starkt. Grillad paprika, champinjoner och lök serverades till spetten tillsammans med ugnstekt potatis och bearnaisesås.

 

Print Friendly, PDF & Email

11 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.