Små kakor, Viktväktar recept bak

Chocolate chip cookies

Just nu är många ute och njuter av det vackra vädret. Man tar gärna med sig lite fika och kanske något att knapra på. Dessa choklad cookies är då inte så dumma att plocka fram. De är mycket enkla att tillaga. Tänk på att de flyter ut vid gräddningen så lägg inte kakorna för tätt på plåten.

Propoints: en kaka kostar 5 propoints enligt receptet nedan.

Till 25 stycken cookies:

150 g ljus choklad, 1 dl hasselnötter, 175 g smör, 2 1/2 dl brun farin, 1 ägg, 3 dl havregryn, 1 1/2 dl vetemjöl, 1 1/2 tsk bakpulver, 1 tsk vaniljsocker, 1/2 tsk salt

Gör så här:

Värm ugnen till 175 grader. Grovhacka choklad och nötter. Rör ihop matfettet och det bruna farinet i en bunke. Rör ner ägget. Blanda samman de torra ingredienserna. Tillsätt dem, hackad choklad och nötter. Rör ihop. Klicka ut smeten till 25 kakor med hjälp av en sked på en bakpappersklädd plåt. Tänk på att inte ha dem för tätt då kakorna flyter ut vid gräddningen. Grädda mitt i ugnen i 12-14 minuter.

Print Friendly, PDF & Email

5 Comments

  • Anna/Frostrosor

    2011/05/12

    Chocolate chip cookies hör till mina favoritkakor! Jag brukar göra flera olika varianter. Det är gott med brun farin i, ger en härlig karaktär till kakorna!

  • Så tokgott, Chocolate chip cookies är bara så mumsigt 🙂

  • Anna

    2011/05/14

    Guuuud vad gott det låter

  • Frida

    2013/06/15

    Hej! Kan man använda muscovadosocker istället för brun farin? 🙂

  • Nadja

    2013/06/16

    Hej
    jag har läst att man kan i en del recept byta ut det men jag har aldrig själv testat det. Om du gör det så återkom gärna och berätta.

Kommentera