Chocolate Chip Muffins

På ett enkelt sätt kan du piffa upp dina vanliga chokladmuffins, lägg till lite vita chokladknappar. Odense har kommit med chokladknappar i både mörk, ljus och vit choklad. Perfekta för bakning och dekoration. Hoppas de nu även kommer ut med kolasmak som tydligen finns i andra länder. Här har jag provat med lite vita chokladknappar och vad säger ni? Hur verkar de vara?

 Detta behöver du till cirka 12 stycken:

125 g smör, 2 dl socker, 2 ägg, 1 1/2 dl mjölk, 4 1/2 dl mjöl, 2 tsk bakpulver, 2 msk kakao, 1 tsk vaniljsocker, 2 dl vita chockladknappar

Gör så här:

Blanda smör smör och socker poröst. Rör ner ett ägg i taget. Blanda ihop mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao i en skål och sila ner det i smeten varvat med mjölken. Rör väl tills det blir en fin jämn smet.

Fördela smeten i muffinformar och använd gärna ett muffinbleck som stöd, då blir det lite högre. Grädda i mitt i ugnen i 175 grader i cirka 20 minuter. Sedan är de färdiga att mumsa på!

 bloglovin

6 thoughts on “Chocolate Chip Muffins

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *