Muffins

Chocolate Chip Muffins

På ett enkelt sätt kan du piffa upp dina vanliga chokladmuffins, lägg till lite vita chokladknappar. Odense har kommit med chokladknappar i både mörk, ljus och vit choklad. Perfekta för bakning och dekoration. Hoppas de nu även kommer ut med kolasmak som tydligen finns i andra länder. Här har jag provat med lite vita chokladknappar och vad säger ni? Hur verkar de vara?

 Detta behöver du till cirka 12 stycken:

125 g smör, 2 dl socker, 2 ägg, 1 1/2 dl mjölk, 4 1/2 dl mjöl, 2 tsk bakpulver, 2 msk kakao, 1 tsk vaniljsocker, 2 dl vita chockladknappar

Gör så här:

Blanda smör smör och socker poröst. Rör ner ett ägg i taget. Blanda ihop mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao i en skål och sila ner det i smeten varvat med mjölken. Rör väl tills det blir en fin jämn smet.

Fördela smeten i muffinformar och använd gärna ett muffinbleck som stöd, då blir det lite högre. Grädda i mitt i ugnen i 175 grader i cirka 20 minuter. Sedan är de färdiga att mumsa på!

 bloglovin

Print Friendly, PDF & Email

6 Comments

  • Katarina

    2011/11/03

    Gott med chokladmuffins och fina blev de 🙂

  • Kanel och vanilj

    2011/11/03

    De ser fina ut!

  • Amy's piece of cake

    2011/11/03

    De ser riktigt smarriga ut, yum!

  • Suzann

    2011/11/06

    Muffins är så gott och så roligt att baka, dessa måste jag prova:)

  • Vardaxlyx

    2011/11/06

    Hej! Vilka goda muffinsar/cuppisar. =)
    MVH
    Vardaxlyx

  • Johanna

    2011/11/10

    Livet blir så mycket roligare med choklad 😉

Kommentera