Citron-, rosmarin- och chilikyckling

Mmmm så gott det är med kyckling. Här har jag gjort en marinad på citron, rosmarin, vitlök och chili och låtit kycklingen ligga och dra åt sig dessa smaker i ett helt dygn. Ju längre man marinerar desto mera kommer smakerna fram och desto saftigare blir köttet. Så det är verkligen värt att planera denna rätt kvällen innan man ska äta den. Det tar inte en lång stund att blanda ihop marinaden och lägga i kycklingklubbarna, knappt 10 minuter.

Citron- och chilikyckling

Till 4 personer behöver du:

cirka 1 – 1,2 kg kycklingklubbor, 2 röda chilifrukter (t.ex. spansk peppar), skal och saft av 1 citron, 1 vitlöksklyfta, 1 tsk salt, 1 tsk rosmarin, matolja, ev sesamfrön

Gör så här:

Dela, kärna ur och finhacka chilin. Finhacka även vitlöken. Blanda det med citronsaft, citronskal, rosmarin, salt samt 2 msk matolja. Lägg kycklingklubborna i dubbla plastpåsar. Häll i oljemarinaden och knyt ihop. Massera in klubborna med oljan och låt vila i kylen i minst 1 timme men helst ett dygn så att smakerna får komma fram. Ta ut kycklingen ur påsen och lägg den i en ugnssäker form.  Tillaga kycklingen i cirka 45 minuter i 175 graders värme. Strö över eventuellt lite sesamfrön när det återstår 10-15 minuter kvar av tillagningstiden. Om du kör GI så är klubborna goda att äta som de är tillsammans med en härlig krispig sallad. Jag serverade denna gång krocketter till.

bloglovin

13 thoughts on “Citron-, rosmarin- och chilikyckling

  1. Hej! Kakburken ligger på Spjutvägen 5, hus c på ett industriområde i Järfälla. De har ju främst internetshopping, men man kan komma överens med dem om ett besök för att handla, de tar kort också.
    Hälsningar
    Paulina

  2. Mums! Kyckling är en utav mina favoriter, man kan ju göra så mycket med den. Det finns en kycklingrätt för varje människa. För mig finns det dock många :]

  3. Måste nog försöka komma ihåg den marinaden, såg gott ut..
    Ja visst såg det ut som en riktigt mjukishund och det va så himla kul att få pröva nått nytt, ha aldrig provat att jobba med sockerpasta..
    Fick hela tiden tänka scrap booking, scrap booking, annars hade jag nog köpt hem och börjat göra mer grejor..
    Ha det gott

  4. Hejsan, detta var en tjusig blogg. Vi har rotat runt lite bland alla svenska bloggar och testat lite recept och fann att ditt på kanelbullar var riktigt ljuvligt smaskiga. Har lånat det och kommer hylla dej för det nu under helgen. Hoppas du inte har någon invändning mot detta. Med vänliga hälsningar Chili på The Strange Bakery

  5. Svar till Chili:

    Nej absolut inte, jag tycker det är bara kul att ni gillar receptet. Ska faktiskt prova själv ett annat och kommer lägga ut det på söndag.

  6. Hej Nadja!
    Jag är alltid på jakt efter goda kryddningar till kyckling och detta lät verkligen gott. Citron, vitlök och rosmarin har jag testat, men med chili och sesamfrön kan det nog bli som pricken över i.
    Tror fröken Dill

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *