Pasta

Conchiglionigratäng (pastagratäng med kassler)

DSC01543

Mmm, pasta. Pasta är väl en av de mest älskade maträtterna som finns. Alla tycker om det på något sätt, med någon sås eller kanske endast med ketchup. Jag råkade hitta Conchiglionipasta i min butik och blev genast nyfiken. Conchiglioni är pastasnäckor som är mycket större än vanliga snäckor. Dessa är nog 7 cm långa (ögonmått) och kan användas till gratänger eller om man vill så kan man fylla varje snäcka med något smarrigt och servera på ett buffébord. En annan sak som är toppen är att man inte behöver förkoka pastan om man inte vill, men tänk då på att pastan äter upp rätt så mycket av såsen för att kunna mjukna. Så jag föredrar ändå att förkoka dem en liten stund så att rätten inte blir så torr. Här har jag gjort en enkel pastagratäng med kassler och ost som bidrar med mycket smak till gratängen.

Det här behöver du till 4 portioner:

500-600 g kassler, 1 paket Conchiglioni pasta, 2 1/2 dl matlagningsgrädde, 1-2 vitlöksklyftor, ca 100 – 150 g  valfri men smakrik riven ost, salt, peppar, oregano

DSC01539

Gör så här:

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen och riv osten grovt. Skär kasslern i mindre bitar och fräs den i en kastrull tills den har tappat all vätska. Smaksätt med salt, peppar och oregano. Häll i matlagningsgrädden (om du tycker om att ha mycket sås, så ska du ha 2 paket) och blanda. Pressa i vitlöksklyftor, antalet beroende på egen smak. När allt har kokat i några minuter så är den klar. Häll nu den kokta pastan i en ugnsform och häll sedan över såsen och blanda så att den kryper in i varje snäcka. Häll över den rivna osten. Gratinera i 225 grader tills osten har smält och fått en fin färg, cirka 10-15 minuter.

DSC01540

Servera pastan medan den fortfarande är rykande het! Gärna med någon god tomatsallad och lite mozzarella. Mums!

DSC01546

Print Friendly, PDF & Email

9 Comments

  • Åsa/ensidamedmat

    2009/02/26

    Jaa pasta är såå gott! Ibland tycker sambon att det blir lite väääl ofta..ha,ha.
    Men det är så lätt att variera med och så finns det så många roliga sorter.Jag blir oxå helt lycklig när jag hittar en ny sorts pasta!!

  • Tilda

    2009/02/26

    Det ser riktigt gott ut! 🙂

  • Jessica

    2009/02/26

    Ja, här är en pastaälskare till, går ju att göra så himla mycket med. Just den sortens pasta har jag inte provat, men det ser jättegott ut. Blir att köpa hem en pkt med stora pastasnäckor och se vad man kan göra med dom.

  • Linda

    2009/02/26

    Låter mumsigt! Läggs genast till i ”Att pröva-mappen”! =)

  • Jennie/Kalasgott

    2009/02/26

    Det här ser ju nästan för gått ut! Nu blev jag riktigt hungrig..!!

  • Lena Svensson

    2009/02/27

    Mums vad det ser gott ut
    Kram Lena

  • Lena Svensson

    2009/02/27

    Jättegod. Ha det gott
    Kram lena

  • Fias kastruller

    2009/02/28

    Pastagratänger av alla de slag är ju verkligen fantastiskt gott! /Sofia

  • Hanna

    2009/03/02

    Mmm, jag måste göra pastagratäng snart!

Kommentera