Crunchy Salsa Burger

Mmm, vad god denna burgare va! Inget slår en hemlagad hamburgare, speciellt om den är grillad. Nu grillade jag inte ute, utan tog fram grillpannan istället. Den dög verkligen som substitut. Som ni har läst i tidigare inlägg så har Santa Maria kommit med en hel del nya tillbehör inför årets grillsäsong och när vi testade dem så hade vi denna hamburgare som bas. Vilken succé det blev!. Alla var mycket nöjda och belåtna. Receptet är tagen ur Santa Marias senaste receptfolder och jag rekommenderar den starkt. Jag tog 800 gram köttfärs istället för 600 så att männen i huset kunde få två burgare var. Men för oss damer så mättade en hamburgare  gott och väl.

Till 4 hamburgare behöver du:

Burgare: 600 g nötfärs, 2-3 krm salt, 1/2 tsk grovmalen svartpeppar

Tillbehör: 4 hamburgarebröd normalstora, isbergssallad, 1/2 röd lök i tunna skivor, 4 skivor ost (17 %), 1 dl tortillachips, 1 dl tacosalsasås

Gör så här:

Blanda nötfärs, svartpeppar och salt. Forma till fyra större biffar. Grilla dem i cirka 4 minuter på varje sida på hög värme. Rosta sedan hamburgerbröden hastigt på grillen.

Servera burgarna med grönsakerna, osten, salsasåsen och 2-3 tortillachips i varje. Resten av chipsen kan serveras vid sidan om som tillbehör och gärna tillsammans med en valfri dipp (eller mera av salsasåsen). Grymt god middag kan jag lova!

Viktväktarna

Smartpoints: Jag har räknat ut att en portion är 14 smartpoints och då har jag använt 17 % ost, normalstort hamburgarbröd och räknat endast in 1 dl tortillachips till 4 portioner.

Propoints: Jag har räknat ut att en portion är 13 propoints och då har jag använt 17 % ost, normalstort hamburgarbröd och räknat endast in 1 dl tortillachips till 4 portioner.

instagram

Print Friendly, PDF & Email

5 thoughts on “Crunchy Salsa Burger

  1. Åh vad gott det ser ut! 🙂 Jag åt hamburgare förra helgen, men jag får nog göra det snart igen 🙂 Fick sånt sug nu.

  2. Åhhh…jag dreglar nu! Denna påminner om en Hamburgare som Max sålde under en begränsad tid. Jag har längtat efter den ända sedan dess. Det här måste jag ju göra!

  3. @Åsa:
    ja GUUD, den burgaren Max hade var min favorit alla kategorier!!
    Men denna måste vi testa 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *