Currypilaff med kyckling

Vardagsgott med mild smak av curry symboliserar detta recept. Medan du steker upp kycklingen så puttrar curryriset i sin kastrull och härliga dofter sprider sig i köket. Lättlagat men ändå så gott. Originalreceptet fann jag i en Laga Lätt tidning men jag har gjort små ändringar och nedan finner ni min version.

Detta behöver du till 4 portioner:

1 gula lökar, 1 msk curry, 2 msk rapsolja, 3 dl basmatiris, 6 dl hönsbuljong (vatten + 1 msk konc. kycklingfond), 500 g kycklingfilé, salt, peppar

Gör så här:

Skala och hacka löken. Bryn den tillsammans med curry i 1 msk olja i en kastrull. Tillsätt riset och buljongen (vatten o fond). Låt koka upp och puttra under lock på svag värme i minst 20 minuter eller tills buljongen är borta. Under tiden skär du kycklingen i bitar och steker upp den. Salta och peppra kycklingen. När riset är färdigt så blandar du ihop den med den stekta kycklingen i en stor skål. Servera gärna med lite haricots verts (eller sockerärter).

PS! Jag hade över till en matlåda och då lade jag även i lite purjolök – det blev hur gott som helst.

Viktväktarna

Smartpoitns: 9 smartpoints/portion enligt receptet ovan (8 sp om du endast använder dig av 1 msk rapsolja)

Propoints: 11 propoints/portion enligt receptet ovan

Print Friendly, PDF & Email

3 thoughts on “Currypilaff med kyckling

  1. Älskar pilaffris, har dock inte testat med curry i, men det får nog läggas på minnet för curry är ju bara så gott!

    Ha en bra dag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *