Kyckling/Fågel, Viktväktarna Smartpointsrecept

Currypilaff med kyckling

Vardagsgott med mild smak av curry symboliserar detta recept. Medan du steker upp kycklingen så puttrar curryriset i sin kastrull och härliga dofter sprider sig i köket. Lättlagat men ändå så gott. Originalreceptet fann jag i en Laga Lätt tidning men jag har gjort små ändringar och nedan finner ni min version.

Detta behöver du till 4 portioner:

1 gula lökar, 1 msk curry, 2 msk rapsolja, 3 dl basmatiris, 6 dl hönsbuljong (vatten + 1 msk konc. kycklingfond), 500 g kycklingfilé, salt, peppar

Gör så här:

Skala och hacka löken. Bryn den tillsammans med curry i 1 msk olja i en kastrull. Tillsätt riset och buljongen (vatten o fond). Låt koka upp och puttra under lock på svag värme i minst 20 minuter eller tills buljongen är borta. Under tiden skär du kycklingen i bitar och steker upp den. Salta och peppra kycklingen. När riset är färdigt så blandar du ihop den med den stekta kycklingen i en stor skål. Servera gärna med lite haricots verts (eller sockerärter).

PS! Jag hade över till en matlåda och då lade jag även i lite purjolök – det blev hur gott som helst.

Viktväktarna

Smartpoitns: 9 smartpoints/portion enligt receptet ovan (8 sp om du endast använder dig av 1 msk rapsolja)

Propoints: 11 propoints/portion enligt receptet ovan

Print Friendly, PDF & Email

3 Comments

Kommentera