Dags för kylskåpsrens

Kylskåpsrens

Häromdagen så var det dags för ett kylskåpsrens. Vi hade rester av lite allt möjligt, så jag passade på att göra en röra och serverade det till pasta. Jag hittade färska champinjoner, purjolök, tre grillkorvar,  två köttbitar, en halv ask vitlöksost.

Jag skivade och stekte upp champinjonerna. Strimlade röd paprika och la i den med. Skar grillkorvarna och köttbitarna i mindre bitar och lät dem bli varma tillsammans med champinjonerna och paprikan. Mot slutet så la jag även i purjolöken (lägg inte i den för tidigt, den mjuknar fort och jag tycker den är godare om det finns lite tuggmotstånd) och vitlöksosten. Salta och peppra gärna. Jag serverade nykokt spagetti till röran och bredvid hade jag en tomat/majssallad med fetaost. Hur gott som helst.

Kylskåpsröra

 Släng inte maten som blir över i soporna, släng istället ihop en röra 😀  (det var ju så pyttipannan kom till).

Print Friendly, PDF & Email

8 thoughts on “Dags för kylskåpsrens

  1. Rester kan verkligen vara en riktig guldgruva. Då blir man verkligen utmanad att improvisera och göra rätter man aldrig skulle tänkt på annars. 🙂

  2. Ja, och hur gott kan inte pytt-i-panna bli?! Verkligen underskattat! Vi slänger mycket sällan mat och det lilla vi slänger komposterar vi så vi kan lägga ut det i trädgården istället:-)

  3. Toppen med kylskåpsrensningar, det är då man brukar komma på nya smaskiga rätter.

    Det där ser riktigt smarrigt ut!

    Ha en bra dag!

  4. Ja det är bara att hålla med, det blir oftast det godaste man lagar när det är många ”småduttar” av mat!Det är som en utmaning också att få till något av sånt som annars skulle slängas!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *