Choklad, Långpannebak

Daimrutor

I’m a chocoholic!  Efter denna konfektliknande chokladkaka är jag definitivt beroende av choklad. Den är helt underbar med en lite seg inre och knaprigt yttre av daimkulor. Du kan äta dem som de är eller lyxa till det ordentligt och servera dem ljumma med en klick grädde, då blir det nästan som en kladdkaka. De bara försvann i ett nafs kan jag berätta…

Sega daimrutor

Detta behöver du till cirka 24 stycken bitar:

200 g smör, 200 g mörk blockchoklad, 4 ägg, 2 1/2 dl strösocker, 2 dl vetemjöl, 1 tsk bakpulver, 1 tsk vaniljsocker, 1 dl Daimkulor

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och dra kastrullen åt sidan. Bryt ner chokladen och låt den smälta. Vispa ägg och socker luftigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör först ner de torra ingredienserna i äggsmeten och sist chokladsmöret. Klä en långpanna, 20 x 30 cm, med bakplåtspapper.

Daimrutor

Bred ut smeten och strö över Daimkulorna. Grädda mitt i ugnen cirka 15 minuter. Kakan ska vara ”tungt gungig”. Låt den svalna helt och skär i rutor eller trekanter.

Sega Daimrutor

Denna kaka kan med fördel bakas i förväg men risken är stor att det inte finns en bit kvar när gästerna kommer…

Print Friendly, PDF & Email

23 Comments

  • My

    2009/04/28

    Vart kan man köpa daimkulor? 😀

  • Emilies Skafferi

    2009/04/28

    I’m a chocoholic as well:P Kakorna ser urgoda ut! Dem ska jag testa så snart som möjligt:)

  • Jessica

    2009/04/28

    Detta är verkligen en kaka i min smak som givetvis måste testas.

  • kardemummagumma

    2009/04/28

    Det är daimkakedax i bloggvärlden! 😀 Ser supergott ut! 🙂 Ska fixa din utmaning idag..

  • Fridas kök

    2009/04/28

    Nej, vad jobbigt goda de såg ut! Hahaha… Även jag älskar choklad så de känns svåra att motstå! Måste jag baka till helgen!

  • Nadja

    2009/04/28

    Svar till My:
    Daimkulor finns i vilken livsmedelsaffär som helst, leta bland godispåsarna så hittar du säkert den. Jag köpte min senast på ”Vi”.

    Hälsningar Nadja

  • Pernilla

    2009/04/28

    jag skrev precis igår till Jessica (Hallon&Blåbär) att hennes daimpaj såg god ut och så gör du en daimkaka som ser precis lika god ut. det är nog dags att gå och köpa daim 🙂

  • Dillan

    2009/04/28

    å vilken chokladkaka….älskar också allt med choklad…ska nog testa denna

  • Birgitta Regander

    2009/04/28

    Mums vilka goda dajmrutor och jag som ÄLSKAR dajm!!!
    KRAM

  • NorbergsBlogg

    2009/04/28

    Åååh vad gott. Choklad är så mumsigt. Mums filibabban.

  • KarinW

    2009/04/28

    Farlig kaka det där!
    Pizzan med ajvar var precis i min smak, mums vad mycket gott du lagar!
    Vad jobbigt med din allergi,hoppas det blir bättre/ KarinW

  • kryddburken

    2009/04/28

    Chocoholic 😀 Jag kan bara hålla med, dessa ser riktigt goda ut, bara en munsbit alltså! Jag är ingen sockergris alls, men detta såg lockande ut verkligen!

  • Barbro

    2009/04/28

    *tar en kaka till*

  • Unga Morsan

    2009/04/29

    Ååååh så gott! Jag har också ett recept på daimrutor, fast det är lite annorlunda. Men det måste jag nästan baka snart.. är så underbart gott!

  • Sandra drömkaka

    2009/04/29

    Mums! jag brukar baka en likande choklad & daimkaka, helt underbart gott är det ju 🙂
    Chokoholic & bakoman som jag är hihi

    Ha en härlig dag!

  • Sandra drömkaka

    2009/04/29

    Jo receptet på miljonärskakan ar jag på kategorin ”Välkommen till chokladhimlen”, bara o testa, supergod! 🙂

    Ha en härlig valborgs!
    / Sandra

  • cic

    2009/05/03

    oj vad gott det ser ut!

  • Milla

    2009/07/08

    Jag hade ett sug efter choklad och provade att baka dessa. Jag ÄLSKADE dem! Vill bara döpa om dem till chokladdröm för de var sååå goda!

    Tack för receptet

    Milla

  • Ullis i Jemtland

    2010/02/24

    Den såg ju ruggigt god ut..den ska vi prova i helgen!!

  • Ullis i Jemtland

    2010/02/26

    Nu är de testade…och TUSAN vd de var goda!! Trevlig helg!!

  • Camilla

    2010/04/02

    Har bakat dem 2 ggr. ena gången blev de super kladdiga och andra ggr hade ja inne dem längre och då blev de torra… Men smaken va jätte god!

  • FruVesa

    2011/08/24

    Då blev det att baka lite.. för dundrans va gott det där såg ut… =)

  • Nadja

    2011/08/24

    Fru Vesa:
    De ÄR supergoda!

Kommentera