Daimtårta

Min dotter älskar Daim och självklart blev det en Daimtårta när hon fyllde år igår.

Detta behöver du:

Botten: 150 g mandelspån, 1 1/2 dl florsocker, 1 tsk bakpulver, 4 st äggvitor, smör till formen

Fyllning: 0,7 dl strösocker, 4 äggulor, 3 dl vispgrädde, 1 dubbeldaim, 1 tsk vaniljsocker

Garnering: 1 hackad daim

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Mixa mandeln fint i en matberedare eller mal den på mandelkvarn.

Blanda mandel, florsocker och bakpulver i en bunke. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner dem i mandeln. Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen cirka 30 minuter. Låt kakan kallna, men vara kvar i formen.

Vispa socker och gulor till en pösig smet. Vispa grädden. Blanda i hackad daim och vaniljsocker i äggsmeten. Vänd sist ner grädden. Häll smeten över tårtbottnen. Täck formen och frys tårtan minst 4 timmar. Låt tårtan stå i rumstemperatur cirka 30 minuter innan servering. Strö över med hackad daim.

Smartpoints: hela tårtan har 132 smartpoints med 20 % vispgrädde, dela det med antalet bitar du skär upp. Vid 12 bitar så blir det 11 sp.

Print Friendly, PDF & Email

3 thoughts on “Daimtårta

  1. Tack för receptet, har nu själv provat den. Den är mycket god och lättgjord.

    Jonna

  2. Hej va god den ser ut och vill bara säga att du har goda recept på din sida MVH/Dillan

    Tusen tack! / Nadja

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *