Choklad,  Glutenfritt,  Tårtor,  WW Flex Smartpoints,  WW SmartPoints

Daimtårta

Min dotter älskar Daim och självklart blev det en Daimtårta när hon fyllde år igår.

Detta behöver du:

Botten: 150 g mandelspån, 1 1/2 dl florsocker, 1 tsk bakpulver, 4 st äggvitor, smör till formen

Fyllning: 3/4 dl strösocker, 4 äggulor, 3 dl vispgrädde (20%), 1 dubbeldaim, 1 tsk vaniljsocker

Garnering: 1 hackad daim

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Mixa mandeln fint i en matberedare eller mal den på mandelkvarn.

Blanda mandel, florsocker och bakpulver i en bunke. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner dem i mandeln. Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen cirka 30 minuter. Låt kakan kallna, men vara kvar i formen.

Vispa socker och gulor till en pösig smet. Vispa grädden. Blanda i hackad daim och vaniljsocker i äggsmeten. Vänd sist ner grädden. Häll smeten över tårtbottnen. Täck formen och frys tårtan minst 4 timmar. Låt tårtan stå i rumstemperatur cirka 30 minuter innan servering. Strö över med hackad daim.

Viktväktarna

  • WW Flex Smartpoints: hela tårtan har 101 smartpoints med 20 % vispgrädde, dela det med antalet bitar du skär upp. Tex vid 12 bitar så blir det 8sp.
  • Smartpoints: hela tårtan har 132 smartpoints med 20 % vispgrädde, dela det med antalet bitar du skär upp. Vid 12 bitar så blir det 11 sp.

Print Friendly, PDF & Email

3 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.