Allmänt

Det goda köket – årets Matmässa

Igår tillbringade jag dagen på Stockholmsmässan och besökte ”Det goda köket”, årets matmässa. Jag gick även in på Hälsomässan som pågick samtidigt men i jämförelse med matmässan var den blek och inget speciell. Jag hade det i alla fall jätteskoj. Om du har möjlighet att gå dit nästa år så gör det – jag kommer inte att missa den för allt i världen – jag kommer bli en ständig besökare nu framöver. Inte nog att det fanns så mycket att se, så mycket att prova och naturligtvis så mycket att köpa (det mesta till bra och förmånliga priser) så var stämningen också speciell. Redan efter en timme så hade jag händerna fulla med kassar och annat smått och gott.

Det goda köket 2008 

Jag kan också berätta att jag hade den förmånen att se när Pain de Martin fick priset som årets bästa Matblogg och Vingligt som bästa Dryckesblogg (ett stort grattis till er båda). Jag hann även se lite när Elisabeth Johansson (författaren till många fina kokböcker så som ”Min äppelbok”, ”Choklad” och senaste ”Mat, vin och vanilj från Sydafrika”) lagade till några godsaker med choklad. Även Glenn  Strömberg var där och visade upp sina produkter från Glenn Strömbergs Collection och jag måste säga att jag blev nyfiken på hans flaska med tomatbas Rustica. Tyvärr så kunde man inte köpa hans produkter där, så jag får leta vidare i affärena istället.

DSC01101

Och till sist men inte minst…självklart blev det också några belgiska praliner…mums vad gott till kaffet!

 

Print Friendly, PDF & Email

3 Comments

 • Nadja

  Till Hanna:

  Gå om du kan nästa år, jag tror inte du kommer att ångra dig.

  Till Kardemummagumma:

  Välkommen hit! Visst var det kul på mässan? Tack för din kommentar.

  Nadja

 • kardemummagumma

  hihi, jag var åxå dit (såklart) 😉 Blev helt hög på alla pralinerna! 😀 I denna blogg fanns massa gotti gott! Första gången jag hittat hit.. *favoritar* 😉

 • Hanna

  Jag tänkte fara förra året, och året innan det. I år hade jag bestämt mej för att åka, men så kunde jag inte den här helgen. =( Men nästa år SKA jag iväg!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.