Nadja provsmakar, Nadja tipsar

Dr Oetkers nya chokladdekorationer

Alla bakintresserade vet att det är mycket ont om dekorationer, smaksättare, färger och annat roligt inom bakning här i Sverige. Kikar man på England eller Amerika så har de ett utbud av olika roliga hjälpmedel och dekorationer till sina bakelser och de kan vara hur kreativa som helst. Hur nyttigt och bra det sedan är vet jag inte, men jag saknar mycket som jag tycker borde finnas här hemma så som t.ex vanliga små chokladknappar (finns nu endast i mörkchoklad) medan i USA och England i alla möjliga smaker.

Men det börjar dyka upp allt mer roligt i affärerna och det gör mig glad. Det senaste är från Dr Oetker som kommer med färdiga fina chokladlöv och chokladhjärtan. I paket med chokladlöv finns det fyra olika sorters löv varav sex stycken är av mörk choklad och 3 av vit. En liten nackdel tycker jag att det är, för om jag väljer att dekorera med bara en sorts löv så kommer jag inte långt med enbart sex stycken. Det kanske hade varit bättre att fokusera bara på en eller max två sorteroch med många flera stycken istället. Men jag ska inte klaga utan tycker ändå att det är bra att Dr Oetker försöker behaga oss bakintresserade, fortsätt gärna så och kom med fler roliga saker. Hur smakar chokladen då? Kakaohalten är minst 48 % och kvaliten på chokladen är mycket bättre än förväntat. Jag ger 4/5 i betyg.

PS! Ni vet väl att Dr Oetker har en tävling just nu? Gör din finaste cupcake och vinn en resa till New York. Mer om tävlingen kan du på deras hemsida: www.oetker.se

 

Print Friendly, PDF & Email

One Comments

  • Joanna

    2010/04/08

    Dessa chokladdekorationer har jag helt missat, tack för tipset!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.