Påskmat, WW Flex Smartpoints, WW Propoints, WW SmartPoints

Fågelbo med ägg

Med detta bo fylld med ägg vill jag önska er en riktig GLAD PÅSK. Här hemma är vi inte så förtjusta i sill och kaviar, så vi brukar toppa äggen med andra godsaker istället. I år blir det med detta : hälften av äggen har jag lagt en klick citronmajonnäs och på den andra amerikansk dressing. Jag föredrar de med citronmajonnäs, de får en mild smak av uppfriskande citron. Som pålägg har jag varierat ägghalvorna med detta; skivad gurka, hackad gul paprika, en halv rädisa, en rullad salamibit, strimlad purjolök och lite paprikapulver (eller annan krydda som du gillar) på den sista. Men som jag brukar säga…det är bara fantasin som sätter gränserna så ha det du tycker om på äggen.

DSC04026

Glad Påsk till er alla!

Viktväktarna

 • WW Flex: 1 är 0 smartpoints (har nollpointsvärde), 1 tsk Kavli citronmajonnäs är 1 smartpoints (1 msk = 2 sp), 1 salamiskiva (33%) är 1 smartpoints. En ägghalva med tex citronmajo och salamiskiva är 2 smartpoints och utan salami 1 smartpoints.
 • Smartpoints: 1 ägg är 2 smartpoints (1/2 ägg = 1 sp), 1 tsk Kavli citronmajonnäs är 1 smartpoints, 1 salamiskiva (33 %) = 1 sp. En ägghalva med t.ex. citronmajonnäs och salamiskiva blir 3 sp, utan salami men med majonnäs och grönsaksbit = 2 sp.
 • Propoints: 1 ägg är 2 propoints (1/2 ägg = 1 pp), 1 tsk Kavli citronmajonnäs är 1 propoints (1 msk = 3 pp), 1 salamiskiva (33 %) = 1 pp. En ägghalva med t.ex. citronmajonnäs och salamiskiva blir 3 pp, utan salami men med majonnäs och grönsaksbit = 2 pp.

 

Print Friendly, PDF & Email

5 Comments

 • Åsa/ensidamedmat

  2009/04/11

  Hej!

  Glad Påsk till dig också!!
  Vilka härliga ägg du har gjort!!
  Tänkte baka mandelgömmorna idag..ser att du har dubbla mffinsformar…jag är alltid så rädd att dom ska ”flyta ut” på hela plåten. Undrar varför det blir så?

  Mvh Åsa!!

 • Lena Svensson

  2009/04/11

  God Morgon 🙂 Här strålar solen idag, så skönt
  Kramar lena

 • Skogshuset

  2009/04/11

  Visst är det kul att hitta bloggar man gillar – jag hittade ju hit:-) Åt en del ägg igår men inte så fina som dessa!

 • Filibabba

  2009/04/12

  glad påsk! =)

 • kryddburken

  2009/04/13

  Vilka trevliga ägghalvor! Ja, det är tur man kan variera bort sig från både sill & räkor ibland! 😀 Dessa såg väldigt goda ut!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.