Fågelbo med ägg

Med detta bo fylld med ägg vill jag önska er en riktig GLAD PÅSK. Här hemma är vi inte så förtjusta i sill och kaviar, så vi brukar toppa äggen med andra godsaker istället. I år blir det med detta : hälften av äggen har jag lagt en klick citronmajonnäs och på den andra amerikansk dressing. Jag föredrar de med citronmajonnäs, de får en mild smak av uppfriskande citron. Som pålägg har jag varierat ägghalvorna med detta; skivad gurka, hackad gul paprika, en halv rädisa, en rullad salamibit, strimlad purjolök och lite paprikapulver (eller annan krydda som du gillar) på den sista. Men som jag brukar säga…det är bara fantasin som sätter gränserna så ha det du tycker om på äggen.

DSC04026

Glad Påsk till er alla!

Viktväktarna

Smartpoints: 1 ägg är 2 smartpoints (1/2 ägg = 1 sp), 1 tsk Kavli citronmajonnäs är 1 smartpoints (1 msk = 3 pp), 1 salamiskiva (33 %) = 1 sp. En ägghalva med t.ex. citronmajonnäs och salamiskiva blir 3 sp, utan salami men med majonnäs och grönsaksbit = 2 sp.

Propoints: 1 ägg är 2 propoints (1/2 ägg = 1 pp), 1 tsk Kavli citronmajonnäs är 1 propoints (1 msk = 3 pp), 1 salamiskiva (33 %) = 1 pp. En ägghalva med t.ex. citronmajonnäs och salamiskiva blir 3 pp, utan salami men med majonnäs och grönsaksbit = 2 pp.

 

Print Friendly, PDF & Email

5 thoughts on “Fågelbo med ägg

  1. Hej!

    Glad Påsk till dig också!!
    Vilka härliga ägg du har gjort!!
    Tänkte baka mandelgömmorna idag..ser att du har dubbla mffinsformar…jag är alltid så rädd att dom ska ”flyta ut” på hela plåten. Undrar varför det blir så?

    Mvh Åsa!!

  2. Vilka trevliga ägghalvor! Ja, det är tur man kan variera bort sig från både sill & räkor ibland! 😀 Dessa såg väldigt goda ut!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *