Nadja provsmakar

Får det lov att vara värmande te i höstrusket?

Hösten har verkligen kommit med besked. Vilka mörka moln har svept över min stad och bidragit med en massa ösregn så att det heter duga. Nu i skrivande stund så har det visserligen lättat men ett grått täcke över staden finns kvar och det gör så att man bara längtar efter något varmt. Vad jag allra mest skulle vilja göra nu är att krypa upp i soffan med en skön filt och en bra bok. Och till det så skulle det absolut inte skada med en kopp varmt te.

Jag har i dagarna provsmakat vitt te för första gången i mitt liv. Jag har fått veta att vitt är väldigt nyttigt då det är få steg i produktion och på så sätt behåller den mer av sina nyttiga ämnen. Det vita teet heter Pai Mu Tan och kommer från Aromia.se  och där kan du läsa mer om vitt te. Detta te är mycket sparsamt och samma teblad kan bryggas om upp till 2-3 gånger utan att tappa smak. Toppen eller hur? Men hur smakade då vitt te? Det första jag tänkte på var att det påminnde lite om kamomillte men när man dricker den lite till så får den en helt annan avrundning och smak. Detta är ett väldigt milt och behagligt te som jag mycket väl kan tänka mig dricka när mörkret faller på. Betyg: 5/5.

Jag har även provsmakat ett rött roobois te som heter Blue Moon (vackert namn eller hur?). Den ska smaka rabarber, äpple, kanel, grenadin, rosor och blåklint. Men jag hade det lite svårt att finna dessa smaker utan tyckte mest att det smakade honung. Men jag har lite svårt överhuvudtaget för rött te och brukar oftast välja bort den mot annan. Betyg 3/5.

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.