Muffins, Påskbak

Färgglada små cupcakes

Små cupcakes som dessa går fort att göra. ”Frostingen” är vispgrädde smaksatt med vaniljsocker, önskade att jag hade lite olika aromer att smaksätta de olika färgerna med men sånt där kommer man alltid på i efterhand. Formarna som jag har använd är till småbröd enligt förpackningen, annars hittar många fina formar på webben.

Receptet på cupcakes gjorde jag efter detta recept och du kan även använda frostingen som finns där om du inte vill ha vanlig grädde. Receptet räcker till cirka 60 små cupcakes och du bör grädda dem mellan 8-10 minuter i 175 graders ugn, känn efter med en sticka.

Cirka 2 1/2 deciliter vispgrädde (det går bra med 27 % mat & visp) går det åt att toppa 30-35 små cupcakes. Jag vispade upp grädden och smaksatte med cirka 2-3 teskedar vaniljsocker. Delade upp grädden i tre olika skålar och färglade dem med olika hushållsfärger. Droppa försiktigt, rör om och lägg till eventuellt mer till önskad färg. Det var även tänkt att ha lite gula cupcakes men den färgen luktade och smakade lite illa trots bra datum så det fick slängas. Dekorera med  lite olika strössel efter tycke och smak. Ställ i kyl till servering. Lycka till!

Print Friendly, PDF & Email

4 Comments

  • Katarina

    2012/04/08

    Så färgglada cupcakes 🙂

  • Victoria

    2012/04/08

    Åh så söta:)
    Kram från Victoria på http://www.victoriasprovkök.se

  • Kerstin

    2012/04/09

    Jättefina! Godare frosting än min förra på philadelphiaost och florsocker. Det blev oätligt sött 🙂 grädde känns naturligare. !

  • Nadja

    2012/04/09

    Hej Kerstin
    Jag är inte heller så förtjust i philadelphiafrosting. Gillar bättre när den är baserad på grädde. Prova att göra en ganache (värm grädde och lägg i bitar av choklad som ska smälta och låt det sedan stå kallt i minst 6 timmar så att du kan vispa upp den) det är godast enligt mig.

Kommentera