Vegetariskt

Färska majskolvar

 

Ute i butikerna kan man nu finna färska majskolvar. Det är inte så svårt som man tror att koka dem. Det tar cirka en timme och sedan är det klart. De är ju så mycket godare än frysta 😀

Färska majskolvar

Dra av skalen från kolvarna men släng dom inte. Skölj majskolvarna och skalen. Bädda in kolvarna i skalen i en stor kastrull och fyll den med vatten. Lägg gärna en gammal tallrik på så att den trycker majskolvarna. Fyll på med mera vatten under kokningen om så behövs.

Nykokta färska majskolvar

Dessa godingar kokade jag i nästan en timme (cirka 50 minuter), känn efter med en gaffel om kornen lossnar lätt och om de är mjuka, då är kolven klara. Ät dessa med lite salt på eller med lite smält smör eller släng dom snabbt på grillen. Vad du än väljer så är det underbart gott!

 

bloglovin

Print Friendly, PDF & Email

12 Comments

 • Nadja

  Nej då, de blir inte alls sönderkokta. Man får nog ta och se hur kolvarna är från början, ju färskare de är desto kortare koktid och ju äldre de är desto längre.

   
 • Millan

  Kokar du dem nästan en timme? Oj.. är de inte helt sönderkokta då? Vi kokar dem under 10 minuter och tycker att de blir helt perfekta då.

   
 • Nadja

  Svar till Rebecca: Det beror hur mjuka och färska de är. Gå på känslan och använd sticka eller gaffel för att känna ifall de är lagom mjuka.

   
 • Rebecca

  Roligt att jag alltid har hört 5-10 minuter. Det står så vart man än kollar också. Skumt, väldigt skumt…

   
 • Lina

  Ja, åh så gott det är med majskolvar! Lite smör och salt på och det smälter i munnen. Tror min 5 åring skulle leva på majs om han fick välja själv, han fullkomligt älskar det!

   
 • Pialotta

  Visst är det fint att själv gå ut på fälten och plocka sin egen majs..Glömma de djupfrysta.
  Gillar majskolvar, men jag har inte haft det ännu.. blir till kräftskivan snart..

   
 • Jessica

  Har faktiskt aldrig testat färska majskolvar, brukar köra den frysta varianten. Men detta måste jag testa och sedan slänga på grillen! Mumsigt kan jag tro!

  Ha det bra!

   

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.